Pentru ca sa inveti a lucra cu o camera profesionala noua , e necesar sa faci poze, si cat mai multe. Si cel mai greu lucru este- sa faci o pòza reusita la un tort cu ciocolata. E foarte greu, sa redai culoarea naturala a ciocolatei. Deaceia ,am hotarat, sa prepar o torta rapida si sa-mi studiez camera noua CANON-450D obiectivul 18-55 mm. Am facut cam 20 de poze ,dar nu vad niciuna reusita.
Maine voi expune mai multe poze. receta acestul tort. Sa stiti , ca e delicios la nebunie. Cat era torta pe masa, am reusit ,sa o pozez si in taietura, p`t ca se mananca cu o viteza fulger de toti.
Am descris multe amanunte in receta ,si ea pare lunga , dar se prepara aceasta torta foarte , foarte repede. Am descris aceste amanunte, pt ca cremele cu jelatina sunt capricioase , si pot sa nu se intareasca si sa se lipeasca bine intre ele. Sper sa va fie utile sfaturile mele.
Ingrediente:
- 3 blaturi de biskwit cumparate
- blatul de visina :
- 500 gr visina in sucul ei
- 100 ml de ceai corcode
- 100 gr de zahar
- 20 gr de jelatina naturala
- o.5 lingurita de esenta de vanilie
crema de ciocolata :
- 400 gr de lapte dulce condensat nefiert
- 400 ml de lapte simplu fiert rece
- 100 de unt
- 150 gr de zahar
- 1 lingura cu varf de cacao pur
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- sucul de ,la 0.5 lamaie
- 30 gr de jelatina
- 60 gr de ciocolata curata
- 50 gr de unt
- 80 gr de smantana
Mod de preparare:
Blatul de visina
Scurgeti un pahar de suc si amestecati intr-un vas mai mare cu 20 fe de jelatina. E necesar sa se inmoaie jelatina naturala. Eu nu folosesc alt tip de jelatina. Cititi pe cutie , cat timp e necesar sa se inmoaie jelatina si modul de utilizare. Ea se infla timp de 20-30 minute in sucul de visina.
Vasul cu jelatina inmueata se pune in microunda pe 20-30 sec sa se dizolve jelatina , se rastoarna toata visina cu lichidul ramas peste jelatina si se amesteca bine. Se acopera acest vas cu un capa si se pune in congelator pentru 5-10 minute, ca sa se prinda visina cu jelatina ATENTIE pana la o stare ca piftia ( sa tremure ) , nu mai mult. De ce se procedeaza in asa fel? daca veti turna visina in sucul cu jelatina inmuiata in stare lichida peste blat , biskwit se va inmuia totul si visna va ramanea fara lichid la suprafata blatului. Sper , ca este inteles acest moment.
Se i-a o forma . care este detasabila si la fundul ei ,se pune primul blat de biskwit.Peste el se rastoarna visina , neintarita pana la urma . Se acopera cu alt blat si se da la frigider pentru o ora, ca sa se intareasca( sa se lipeasca ) bine blaturile intre ele.
Blatul de ciocolata
Se fierbe laptele si se raceste. Se toarna jelatina in jumatatea din lapte deabea caldut si se lasa sa se inmoaie.
Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu cacao si cu zahar pana se topeste zaharul. Intr-un vas se rastoarna laptele condensat, dulce ( nefiert) , peste el se toarna untul molcut si se amesteca bine. Laptele cu jelatina inmuieata se pune in microunda pt 20-30 sec ,sa se topeasca jelatina si se amesteca cu laptele cu cacao. Tot laptele se pune la incalzit putin. Se amesteca cu laptele condensat si untul , se adauga esenta de vanilie, si sucul de lamaie , se amesteca totul bine cu o lingura . Vasul se acopera cu un capac si se pune in congelator , pe 10 minute , pt ca sa se intareasca putin crema de ciocolata. Am descris acest moment detailat -in blatul de visina.
Cand este prinsa crema , si tremura in vas, ca o piftie , se rastoarna peste blatul de biskwit Se acopera cu al treilea blat de biskwit si se pune in frigider pentru 3-4 ore.
Glazura
Intr-o farfurie se pune ciocolata bucatele , se adauga untul si se pune la microunda pt 30 sec sa se topeasca bine untul, si pe jumatate ciocolata. Se scoate farfuria din microunda si se amesteca cca 3-4 minute intr-una cu o liungura de lemn pana se topeste ciocolata toata. Se adauga smantana si se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia.
Tortul se scoate din forma cu mare atentie si se acopera cu glazura pe toate partile . se niveleaza cu cutitul care mereu este bagat in apa calduta.
Se orneaza cu flori facute din fondant de ciocolata topita swi miere de albina. Se primeste o compozitie ca plastilina. Inainte de alucra cu ea e necesara sa fie rece scoasa din frigider, altfel se lipeste de degete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu