Visina in sucul ei ( metoda de conservare)

Visina se foloseste foarte mult in patiserie. Ea da un gust aparte la toate dulciurile, tortele, biscuitii, cremele , placinte , invartite.  Deaceia , in fiecare an , conservez  foarte multa visina, pana la 30-40 kg. Se pare ,ca e o receta banala , si se prepara in orice mod , ca tot visina in sucul ei va fi. Dar oricum , daca vreti, ca visina sa-si pastreze forma dupa fierberea si conservarea ei, urmariti urmatoarele sfaturi:
Ingrediente :

2 kg de visina
200 gr de zaharMod de preparare:
 
Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc.

 
Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai mult deoarece se faramiteaza mult. Si inca un aspect , nu lasati sa clocoteasca la foc mare , deoarece pe urma sucul ei se tulbura tare. Din momentul cand incepe sa fiarba, scadeti temperatura.

 
Se inlatura cu atentie spuma . In borcanele sterilizate se toarna cu un polonic visina cu sucul ei fiert. Se umple bine borcanul , ca sa nu ramana spatiu, aer.

 
Capacul sterilizat se pune pe borcan si se trage capacul strans. Se pune pe o panza calda cu capacul in jos si se inveleste cu o panza de lana. Se procedeaza la fel cu toata visina . Se tine 2-3 zile sub panza calda pana ce se racesc. Se pastreaza la racoare.

 
Vreau sa atrag atentia la cantitatea de zahar. Cantitatea de zahar poate varia , mai multa sau mai `putina, sau nimic. Visina va fi mai acra sau mai dulce, depinde cu ce gust doriti rezultatul finit. In orice mod ea se va pastra pe iarna , deoarece are destula acreala.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...