Ingrediente:
- 200 gr de piept de gaina
- 60 gr de cascaval olandez ras
- 2 linguri de faina
Mod de preparare:
Pieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit.
Cascavalul se da prin razatoare, si se introduce la microunda pentru 20 sec , ca sa se topeasca putin si sa se poata lucra mai usor cu el.
Se scoate pieptul din congelador, se pune pe un fund de lemn si se taie in fasii lungurete . Se bate usurel fiecare felie intre 2 pelicule cu un coicanas de lemn ( optional) .In caz cand ati reusit sa taiati subtiri feluitele de carne, nu e nevoie sa le bateti.
Se adauga pùtin cascaval si se infasoara in minipapanasi lungareti.
Toti papanasii se dau prin faina si se aranjeaza pe un platou lat curat.
Pieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit.
Cascavalul se da prin razatoare, si se introduce la microunda pentru 20 sec , ca sa se topeasca putin si sa se poata lucra mai usor cu el.
Se scoate pieptul din congelador, se pune pe un fund de lemn si se taie in fasii lungurete . Se bate usurel fiecare felie intre 2 pelicule cu un coicanas de lemn ( optional) .In caz cand ati reusit sa taiati subtiri feluitele de carne, nu e nevoie sa le bateti.
Se adauga pùtin cascaval si se infasoara in minipapanasi lungareti.
Toti papanasii se dau prin faina si se aranjeaza pe un platou lat curat.
Se incalzeste bine tigaia cu ulei si se rastoarna toti minipapanasii in tigaiae odata. In timpul prajirii se misca tigaia ,din cand in cand, in toate partile . Ei se rostogolesc in tigaie si sunt gata prajiti timp de 3-4 minute.
Se prepara foarte repede , sunt molcuti si gustosi.
Se pot folosi la diferite salate , unde este prezenta carne de gaina, in diferite sosuri,in supe . Se pot manca aparte cu o salata de legume proaspete.
Pieptul de gaina la gust este uscat, dar in combinatie cu cascavalul, isi capata un gust mai placut si mai gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu