Este o torta renumita si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt l tortul la cuptor. L-am expus pentru , ca sa fie o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati , cat de interesant se vad bucatile de jelatina colorata deasupra torturlui ? De ce va aduce aminte ? Receta va urma peurma
Mod de preparare :
Plicurile cu jeleuri difereite de zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca sa folositi mai putina apa - cca 3/4 din instructiunea) , care va fi scrisa pe plicul cu jelatina. Se lasa sa se prinda bine in diferite vase cu ianltimea de 1.5-2 cm.
Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele din jeleurile de diferite culori.
Primul strat :
Dupa receta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:
2 oua, 1 pahar de zahar, 1 pahar de faina, o lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu otet . Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.
In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .
Intr-o forma de torta , care se poate scoate usor peurma , se repartizeaza biscuitii ,
Sl doilea strat :
600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de jelantina dizolvata . Se lasa putin sa se intareasca in vasul , care a fost amestecata si dupa aceia se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.
Al treilea strat:
Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar, un pliculet de zahar vanilat, si 1linguri de suc de lamaie pana zaharul se topeste si treptat adaugam jelatina calduta de la 2 plicuri , Se pune vasul in frigider , pentru , ca crema sa se prinda putin-putin si dupa aceia se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si peurma se toarna cealata parte de crema.
Forma de torma se pune la frigider pentru toata noapte ca sa se prinda bine straturile de torta intre ele.
A doua zi se scoate forma si se ornamenteaza dupa gustul fiecaruia.
IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.
wow..........cat de bine arata......si ce culori placute.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Da sunt culorile toamnei, galben, verde, si rosu. Pe poza nu am resusit sa redau efectul , acestor cuburele amestecate impreuna , dar in realitate e ceva foarte frumos. Acest tort in Romania se numeste - mi se pare, ca tort vitraliu. AM DREPTATE SAU NU ? D-na Maria va multumesc ca ma vizitati, si multumesc tuturor, pentru ca Va simt prezenta in fiecare zi, si sunt bucuroasa ca ma vizitati, inseamna ca am reusit sa va trezesc interesul... dar asta inseamna foarte mult... VA MuLTUMESC DIN SUFLET si va doresc SOARE in suflet. Cu drag, Anisoara
RăspundețiȘtergere