O bautura racoritoare , foarte indrajita si raspandita in Spania in zilele de vara , pline cu soare . Iti potoleste foarte bine setea, si in `plus , contine o sumedenie de vitamine in stare naturala. Se prepara extrem de repede si e foarte gustos alaturi de o bucatica de carne sau peste preparat la gratar.
Ingrediente :
500 gr de rosii- un castravete mare sau 2 mai mici
- un ardei
- o jumatate de ceapa mijlocie
- o lingura de otet alb de masa (%slab)
- o lingura de ulei de masline
- 60-80 ml de apa minerala
- cuburi de gheata
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se spala bine cu apa fierbiente legumele .E necesar de folosit pt gazpacio rosii mai carnoase. Se curata coaja la castravete, se taie codita la ardei, si totul se taie in bucati mascate si se pun intr-un vas mare. Se curata ceapa si se taie cuburele. In blender se adauga pe rand, rosiile si se mixeaza, castravetii , ardeiul. ceapa se mixeaza la o viteza din ce in ce mai mare, deoarece e necesar sa primim o compozitie foare, foarte finuta. S eadauga apa , otetul, sarea, uleiul se totul se mixeaza foarte bine. Se toarna intr-un ulcior si se pune in friigider. se bea numai rece, la dorinta cu cuburi de gheata.