O rulada , care se prepara intr-un timp foarte scurt la tigaie , arata aspectuos la masa de sarbatoare , si este foarte gustoasa . Toata aroma si gustul specific il reda mararul.In poza este acompaniata din mulii de clatite implute cu branza si cascaval.
INGREDIENTE :
- Un picior de gaina mare
- 2 oua
- 20 gr de cascaval ras
- marar
- ulei
- sare
- piper negru macinat
- un ou mare
- 2 linguri de faina
Mod de preparare :
Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pelita de pe pulpa. Cu un cutit foarte bine ascutit se inlatura pelita de la pulpa.
Osul din mijlocul pulpei se scoate cu varful cutitului cu mare agtentie, cum este aratat in poza . Se bate cu un ciocanas toata bucata de carne pe un fund de lemn. In unele locuri carne este mai groasa, altele mai subtire.Staruiti-va sa egalati pe masura posibilitatii grosimea carnii. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.De acesta mult depinde aspectul ruladei in taietura, cand va fi servit la masa.
La 2 cm de la o margina se presara putin cascaval ras prin razatoare si se arangeaza bucati mari intr-un rand bucati de ou fiert tare, taiat mascat .Oul se presara cu putina sare, si abundent cu mararul spalat si taiat mascatel in lungime. Partea de 2 cm de la margine se suprapune peste implutura si se infasoara strans in rulada.
Marginea primita la aceasta rulada o infasurati pe cat este de posibil cu pelita , care a fost inlaturata de la pulpa. Ea nu va acoperi pe diametru toata rulada , dar este indeajuns.
Tigaia cu un diametru mai mare se incalzeste bine cu ulei. Se aranjeaza cu mare atentie in uleiul incins bine, si peste fiecare 20 sec se roteste incet rulada in tigaie pana prinde o pojgita si inveleste bine rulada. Dupa aceasta se scade focul incert si se prejeste cate 3-4 minute pe fiecare parte, tot schimband rulada pe diferite parti. Se lasa sa se raceasca si daca doriti puteti sa puneti peste ea un fund de lemn, ca sa primeasca o forma mai lungareata in taietura.