Ingrediente :
Minipapanasi - 200 gr.Oua fierte - 4 buc.
Gogsari sau ardei marinati - 100 gr.Cascaval de tip tare – 100 gr.
Ciuperci marinate – 100 gr.
Miez de nuca -60 gr.
Sosul :
- 150 ml de lapte
- O lingura de faina
- Galbenusul de la un ou
- O lingura de unt
- O lingurita de ulei
- O lingurita de suc de lamaie
Mod de preparare :
Se prepara minipapanasii dupa urmatoarea receta. Cascavalul se taie cuburele. Gogosarii se taie in feliute mascate. Se impart ouale fierte in patru parti.

Ca de obicei, se folosesc ciuperci –shampinioane- ele sunt mai gustoase in aceasta salata.
Miezul de nuca se faramizeaza in bucatele . Toate se aranjeaza in straturi – urmariti pozele si se toarna sosul preparat deasupra.
Prepararea sosului:
Pe tigaie se topeste untul in putin ulei. Se adauga faina si se amesteca pana se topeste toata faina . Laptele se toarna cate putin intr.-una mestecand cu o lingura de lemn pana primim o crema uniforma. Se fierbe timp de 5-7 minute. Galbenusul de ou se adauga si se amestaca foarte repede. Se adauga la fel sucul de lamaie si putina sare. La urma se bate bine cu telul pana primim o crema finuta si o racim bine.
Se toarne peste ingredientele din salata aranjate in straturi . Se presara deasupra nucile faramitate si ciupercile marinate taiate in doua.
WOW............ce bine arata si ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Nu ca este buna , dar e foarte gustoasa si impresionanta pe o masa festiva. Multumesc din suflet si va doresc caldura sufleteasca. Cu drag, Anisoara
RăspundețiȘtergereva rog mult sa-mi scrieti cum se prepara papanasii...
RăspundețiȘtergerehttp://anishoara.blogspot.com/2010/06/minipapanasi-din-piept-de-pui.html
RăspundețiȘtergere