Ingrediente :
Minipapanasi - 200 gr.Oua fierte - 4 buc.
Gogsari sau ardei marinati - 100 gr.Cascaval de tip tare – 100 gr.
Ciuperci marinate – 100 gr.
Miez de nuca -60 gr.
Sosul :
- 150 ml de lapte
- O lingura de faina
- Galbenusul de la un ou
- O lingura de unt
- O lingurita de ulei
- O lingurita de suc de lamaie
Mod de preparare :
Se prepara minipapanasii dupa urmatoarea receta. Cascavalul se taie cuburele. Gogosarii se taie in feliute mascate. Se impart ouale fierte in patru parti.
Ciupercile marinate se spala bine de marinada.
Ca de obicei, se folosesc ciuperci –shampinioane- ele sunt mai gustoase in aceasta salata.
Ca de obicei, se folosesc ciuperci –shampinioane- ele sunt mai gustoase in aceasta salata.
Miezul de nuca se faramizeaza in bucatele . Toate se aranjeaza in straturi – urmariti pozele si se toarna sosul preparat deasupra.
Prepararea sosului:
Pe tigaie se topeste untul in putin ulei. Se adauga faina si se amesteca pana se topeste toata faina . Laptele se toarna cate putin intr.-una mestecand cu o lingura de lemn pana primim o crema uniforma. Se fierbe timp de 5-7 minute. Galbenusul de ou se adauga si se amestaca foarte repede. Se adauga la fel sucul de lamaie si putina sare. La urma se bate bine cu telul pana primim o crema finuta si o racim bine.
Se toarne peste ingredientele din salata aranjate in straturi . Se presara deasupra nucile faramitate si ciupercile marinate taiate in doua.
WOW............ce bine arata si ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Nu ca este buna , dar e foarte gustoasa si impresionanta pe o masa festiva. Multumesc din suflet si va doresc caldura sufleteasca. Cu drag, Anisoara
RăspundețiȘtergereva rog mult sa-mi scrieti cum se prepara papanasii...
RăspundețiȘtergerehttp://anishoara.blogspot.com/2010/06/minipapanasi-din-piept-de-pui.html
RăspundețiȘtergere