GAINA PRAJITA (metoda rapida)

  
Astazi am prajit  4 pui de 1kg-1.2 kg fiecare. Le-am prajit dupa o metoda foarte rapida si reusita ( cca 15 minute fiecare ) si am hotarat, sa o expun receta pe blog pentru a va fi de folos in cazuri exceptionale. Pozele sunt facute la repezeala  , noaptea , dar sper ,sa vedeti si sa intelegi rezultatul finit.

Ingrediente :
  •  gaina de 1kg-1.2 kg
  • ulei 80-100 ml
  • sare
  • piper negru
  • frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 de ceapa

Mod de preparare:
Gaina se spala si se curata bine, si se inlatura toqate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, dealungul lui.
Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe farfurie se adauga o greutate de 5-6 kg. In cazul de fata, am pus un ceaun cu apa. Se prajeste la foc maxim timp de 4-5 minute .
Se scoate cu atentie presul deasupra si cu o lopatica de lemn se intoarce gaina pe cealata parte. Se pune presul la loc si se prajeste inca 3-4 minute. Se condimenteaza dupa gust .
Se intoarce din nou cu spatele in jos, si inainte de a pune presul se toarna 80 ml de apa calduta amestecata cu 2 catei de usturoi `pisat si se adauga frunza de dafin. Se pùne presul deasupra si se prajeste -innabusa in acest sos primit. Apa se evapora, dar gaina isi trage mirosurile si sare de la mirodenii. Totul dureaza nu mai mult de 4 minute. Si gata .
 
 
Sfaturi : 1. Sa nu marinati sau sa ungeti cu smantana, adjica, mustar s.a gaina inainte de a o praji. Pentru ca se va innegri in timpul prajitului.

2. Daca aveti gaina mai mare de 1.5 kg , atunci procedati in urmatorul fel. Se taie dealungul pieptului si se inla tura -se scoate fileul de piept de gaina. Adaca prajiti gaina fara carne din piept. Pe el o sa-l folosit la alte mancaruri.

3. Pe durata prajirii gainei, focul sa fie mereu la maxim .

4. Daca prajiti mai multe gaini, e necesar sa schimbati uleiul  dupa prajirea a 2 gaini, sa spalati tigaia
si sa procedarti din nou , cum este descris mai sus.


 

2 comentarii:

  1. Vai ce bine mai arata Anisoara...........am retinut metoda, reusita.
    Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa-ti fie mereu la favorite. Un sfarsit de saptamaina placut iti doresc. Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...