Astazi am prajit 4 pui de 1kg-1.2 kg fiecare. Le-am prajit dupa o metoda foarte rapida si reusita ( cca 15 minute fiecare ) si am hotarat, sa o expun receta pe blog pentru a va fi de folos in cazuri exceptionale. Pozele sunt facute la repezeala , noaptea , dar sper ,sa vedeti si sa intelegi rezultatul finit.
Ingrediente :
- gaina de 1kg-1.2 kg
- ulei 80-100 ml
- sare
- piper negru
- frunza de dafin
- 2 catei de usturoi
- 1/4 de ceapa
Mod de preparare:
Gaina se spala si se curata bine, si se inlatura toqate maruntaiele si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, dealungul lui.
Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe farfurie se adauga o greutate de 5-6 kg. In cazul de fata, am pus un ceaun cu apa. Se prajeste la foc maxim timp de 4-5 minute .
Se scoate cu atentie presul deasupra si cu o lopatica de lemn se intoarce gaina pe cealata parte. Se pune presul la loc si se prajeste inca 3-4 minute. Se condimenteaza dupa gust .
Se intoarce din nou cu spatele in jos, si inainte de a pune presul se toarna 80 ml de apa calduta amestecata cu 2 catei de usturoi `pisat si se adauga frunza de dafin. Se pùne presul deasupra si se prajeste -innabusa in acest sos primit. Apa se evapora, dar gaina isi trage mirosurile si sare de la mirodenii. Totul dureaza nu mai mult de 4 minute. Si gata .
Sfaturi : 1. Sa nu marinati sau sa ungeti cu smantana, adjica, mustar s.a gaina inainte de a o praji. Pentru ca se va innegri in timpul prajitului.
2. Daca aveti gaina mai mare de 1.5 kg , atunci procedati in urmatorul fel. Se taie dealungul pieptului si se inla tura -se scoate fileul de piept de gaina. Adaca prajiti gaina fara carne din piept. Pe el o sa-l folosit la alte mancaruri.
3. Pe durata prajirii gainei, focul sa fie mereu la maxim .
4. Daca prajiti mai multe gaini, e necesar sa schimbati uleiul dupa prajirea a 2 gaini, sa spalati tigaia
si sa procedarti din nou , cum este descris mai sus.
Vai ce bine mai arata Anisoara...........am retinut metoda, reusita.
RăspundețiȘtergereZi buna!
Sper sa-ti fie mereu la favorite. Un sfarsit de saptamaina placut iti doresc. Cu drag Anisoara
RăspundețiȘtergere