O receta din copilaria mea. Cand ne duceam la bunica mereu imi facea biscuti deaceastea, in diferite moduri cu sau fara implutura. Este o receta traditionala si foarte raspandita . Se pastreaza un timp foarte indelungat intr.-un loc uscat si racoros. De o pilda la bunica acest loc era Casa Mare.
Ingrediente :
- 200 gr de smantana
- 200 gr de untura curata de porc
- 450-500 gr de faina
- O lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
- 1 lingura de otet
- Putina sare
- 100 gramme de zahar pudra
Mod de preparare :
Intr.-un vas se adauga untura ( eu am folosit margarina 82 % grasimea , putin molcuta , nu rece sau inghetata) si smantana, peste ele se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu otet , sarea si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Treptat se adauga faina cernuta si se framanta un aluat neted si putin molcut la pipait.
Aluatul se inveleste intr.-o película si se pune la frigider pentru 2-3 ore. El se intareste putin.
Aluatul se imparte in 2 parti .
Pe o masa preasarata cu faina se intinde aluatul in forma de cerc, de grosimea de 6-7 mm . Cu un paharut cu diametrul mic se taie cerculete de aluat si se aranjeaza pe o tava,care nu este nevoie de uns, pentru ca biscuitii au indeajuns unsoare. Se pot taia cu diferite forme . Aluatul ramas se strange si se intinde din nou.
Se coc intr.-un cuptor incins pana la 200 C. Cand puneti tava la cuptor scadeti temperatura la 170 grade si coaceti biscutii cca 15 minute. Se scoate tava din cuptor si biscutii se tavalesc imediat prin zahar pudra .Se aranjeaza pe un platou uscat. Pudra putin se va topi de biscutii calzi, deaceia va fi nevoie inca odata de presarat deasupra zahar peste ei.
La gust sunt putin crocanti si faramiciosi. Sunt foarte frageti.
foarte gustosi,astazi am facut!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta. Au iesit, buni de mancat. In 10 minute, au disparut, de pe masa.
RăspundețiȘtergere