AICI ( 2) veti gasi in pas cu pas,cum se intinde acest aluat.Este foarte usor si rapid de lucrat cu el.
O. remarca foarte importanta ¨_1. Aluatul este nevoie sa fie numaidecat uns , cu ulei, sau unt topit dupa intinderea lui, pentru ca peurma va fi uscat la gust .
2. Sa nu fie acoperit aluatul cu multa implutura, pentru ca este destul
de gustos si nu necesita multa implutura, dar pur si simplu
imprastiata pe toata suprafata lui , dupa ce a fost uns.
Este nespus de gustos, daca inainte de a presara branza de vaci sau de oi sa -l ungeti cu ceapa prajita pe toata suprafata lui.
Despre impluturi am sa ma opresc mai detailat in alt post, dar bunicile noastre au folosit urmatoarele impluturi/..
- cu ceapa prajita si branza de vaci amestecata cu oua, se presara tdeasupra lor marar verde sau cozi de ceapa verde.
- cu cepa prajita , sau numai uleiul de la ceapa prajita uns, preasarat cu verdeata marar si cozi de ceapa verde, amestecate cu oua crude batute,
- cu ulei proaspat , peurma de presuratdeaspra piureu de cartof i fierti si peurma prajite in multa ceapa , piper negru obligatoriu, si dupa gust cu marar sau fara el .
- ceapa prajita , bostan ras prin razatoare si presarat deasupra cu zahar
. ulei curat dupa prajirea cepei, si deasupra presarat cu mar ras prin razatoare sau taiat bucatele, cirese sau visina fara sambrui, prune fara samburi, caise-. fructele la alegerea voastra si peurma presarat cu zahar deasupra lor.
- pur si simplu unsu cu ulei in care s-a prajit mul, multa ceapa si presarat cu ¡foarte putin branza de oi , si buruene
- unsu cu ulei si presarat cu varza calita , adaugat cu piper negru macinat
_________________
Draga Anisoara nici nu stii cit ma bucur ca ai revenit, spor la bucatarit in continuare!!! Mariana
RăspundețiȘtergereCu placere , Mariana.Stiu... multumesc pentru rabdare. Am sa ma starui in masura posibilitatilor. Cu drag, Anisoara
ȘtergereEste un farmec arhaic în cuvintele tale. Imi place, , Îmi place, îmi amintește de bunici.
RăspundețiȘtergere