Din acest aluat
va propun o placinta festiva sub forma impletita . Ea va infrumuseta orice masa festiva si nu numai , si chiar poate sa va inlocuiasca painea la masa. Este foarte gustoasa, cu un miez molcut, si o coaja crocanta si aspectuoasa. Daca veti urmari bine pasii in pozele de mai jos , o sa intelegeti, cat de usor si repede se poate forma aceasta placinta .
Pentru implutura se foloseste branza de vaci, cascaval ras amestecat cu oua si putun adaugat sare dupa gust . In plus se poate adauga marar proaspat la dorinta.
- La coacerea acestei p`lacinte am folosit
- 900 gr de aluat cu drojdie , intins
- 100 ml de ulei fara miros sau unt topit
- 600 gr de branza de vaci
- 2 oua
- peretii unei forme rotunde de 28'30 cm , pe care o folosim la prepararea prajiturilor
- pentru uns un ou o si o lingura de smantana, ideal un galbenus si o lingurita de smantana
- hartie de pergament
Aluatul a fost preparat cu cantitartea de 35 de grame de drojdie , dar v'am mentionat, ca se poate folosi drojdie pana la 50 grame la 1 kg de faina . In acest caz placinta va fi mai inalta , dupa forma care am recomendat-o. Pe tava de la cuptor se asterne hartie de pergament , unsa bine cu ulei, lña fel ca si peretii ei.
Am hotarat sa o folosesc pe ea , pentru ca este o forma foarte raspandita , care se foloseste peste tot in ziua de azi. Deaceeia cantitatile care o sa le scriu sunt pentru ea-
Pentru a forman o placinta dupa pozele care le vedeti aveti nevoie de 450 gr si 450 gr de aluat .
Pe masa de lucuru se asterne o panza mai subtire curata alaba, sa fie presurata cu faina putina sau putin umeda . Cum doriti.
Fiecare bucata de aluat se intinde
foarte usor cu mainele se peurma rapartizat pe masa de lucur . Se
intinde mai mult in latime decat in lungime , adica undeva 60 de cm pe
90 c.m-
Ungem cu o pensula toata
suprafata aluatului cu ulei fara miros, sau prajit cu ceapa ) numai ca
ceapa o inlaturati in acest caz.
Dupa aceeia pe laturile mai mici a
alautului repartizam implutura din branza . Ridicam fiecare capat de
panza , pentru ca foaie intinsa subtire din aluat sa se ruleze usurel
spre centrul lui .
Si tot asa
procedam din partea opuse. Aducem rulourile la mijloc si le taiam cu
cutitul- Dupa aceia le impletim , vezi pozele , si impletitura din
aluatu o strangemca un colacel si o asezam in tava . La fel procedam cu a 2 parte de aluat.Invelim placinta formata si o lasam sa creasca in forma ei. Dupa aceia o ungem foarte atent cu pensula toata suprafata ei si o dam la cuptorul incalzin pana la 180 C-
Se coace timp de 50 minute -o ora. In dependenta de cuptorul , care il folositi. va staruti sa acoperiti placinta dupa 25-30 de minute ca sa nu se arda tare la suprafata. Tava cu placinta o scoateti atnet on cuptor si lasati sa se raceasca putin placinta in ea . Dupa aceia se scoate din forma detasta. Si se serveste la masa.
Nu sunt fun a placintelor cu branza, dar placintutza asta arata extraordinar Anisoara. Merci pentru reteta.
RăspundețiȘtergereVeronica
E foarte bine ,Veronica , inseamna ca merita incercata. Si daca vei rasfoi mai bine printre file , vei gasi o sumedenie de placinte din diferite tipuri de aluat. Cu placere de la Anisoara
RăspundețiȘtergerehola am facut placinta asta si e tare buna felicitari pentru blog si mersi besito silvia
RăspundețiȘtergere