Ingrediente :
600 gr de morcov
600 gr de zahar
2 lamai ( sucul)
1 pliculet de vanilina
120 ml de suc de portocale
4 linguri de cocos
Mod de preparare:
Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr.-un cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala sucul de lamaie , si coarta rasa de pe o lamaie si se pune sa fearba la un foc domol timp de 30 minute , pana scade sucul tot. In acest rastimp amestecam cu o lindura de lemn. Se raceste si se adauga pliculetul de vanilina.
se amesteca totul foarte bine intr.-un vas aparte si se lasa la frigider pentru 1 ora.
Dupa aceia cu mainele ude se formeasa bilute care se tavalesc prin cocos si se aranjeaza in platou. Acest desert se poate prepara pentru zilele de post .
Am preparat 50 la 50 din morcov si dovlesc ( bostan) , la fel de gustos. Le place si copiilor si adultilor.
Mmmm...Foarte gustos...Recomand la toti sa incercati!!
RăspundețiȘtergere