Am servit niste doamne cu clatite facute de mine, si una din ele imi zice, incearca sa inlocuesti o parte din lapte cu apa minerala gazoasa. Vei vedea ce efect vor avea, gustul nu se va schimba. Am asteptat prima ocazie si am facut . S-au copt aceste clatite intr-o ora 20 de minute la un foc mai mare ca de obicei. Am ramas foarte incantata... niste clatite gaurite pe toata suprafata lor , de parca erau tesute si foarte subtiri si delicioase. Ma gandesc ce implutura , as putea sa folosesc , ca sa nu curga din ele.
Ingrediente :
1 litru de lapte
500 ml de apa GAZOASA
8 oua
2 linguri de zahar
1.5 lingurita de sare fina
4 linguri de ulei ( de dorit de masline )
Sau 100 de unt topit ( caldut)
750 gr-800 gr. Faina
Vanilina dupa gust
Mod de preparare:
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei
Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,pana primim o compozitie omogena ,ca o smintina . Vezi foto. La dorinta adaugati putina vanilie.
Un moment util: daca preparati aluatul cu oua de casa- aluatul va primi compozitia de o culoare galbena frumoasa. Daca nu aveti , va sfatui sa folositi colorantul ORANJ culinar- un picusor de colorant dizolvati cu apa sau o lingura de lapte si turnati in compozitia pt clatite ,amestecati bine.
Lasati sa se odixneasca aluatul pt prepaprarea clatitelor – cca30 minute. E posibil , ca se va ingrosa putin , se umfla faina ( totul depinde de calitatea ei ) , amestecati cam 50 ml de apa calduta si lasati pe vre-o 10 minute sa se odixneasca . Este necesar ,ca grasimea laptelui sa fie mare.
Urmariti DESCRIEREA recetei si pozele .Prepararea clatitelor. Pas cu pas
maine am sa scriu numarul aproximativ din clatite .
Din cantitatea aceasta de ingredinete au iesitn - 45 de clatite, dar aveti in vedere , ca le-am facut foarte subtiri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu