Cate clipe aveti, cand va intoarceti in copilarie si spuneti- “cat de mult mi-as dori acum o bucatica de placinta dulce , frageda si aromata cu visina,cirese sau pruna … placinta bunicii mele “ . Stiti , acum toti se staruie sa prepare multe bucate moderne , sanatoase… Da ,sunt destul de gustoase, sanatoase, dar gustul din copilarie , nu se compara cu nimic … aveti posibilitatea sa preparati singure aceste placinte , si nu numai, pentru ca vor urma cateva recete una dupa alta , din aluat dulce , fraged cu aroma si gustul din copilarie.
Ingrediente :
implutura
visina fara samburi
zahar ( optional)
Mod de preparare :
Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucate de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavei si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se taie fasii egale , opuse una de alta. Se adauga implutura, in cazul de fata visina fara samburi, care , in prealabil , a fost scursa bine de sucul ei.
Se aduce o fasie de aluat taiat din stanga spre dreapta, alta din dreapta spre stanga, in asa fel ca sa se intersecteze sub un anumit ungi, si asa repetam din cand dintr-o parte , cand din alta , pana ajunjem la capatul celalalt al placintei. Vezi poze.
Placinta impletita se pune pe o tava unsa in prealabil cu ulei, si se lasa sa creasca , undeva 25-30 minute.
Dupa aceia, se unge atent cu o pensula , cu un amestec din galbenus de ou cu o lingurita de apa .
Se coace in cuptorul incins, in prealabil, pana la temperatura de 170 C timp de 25-30 de minute. Gustul nu-l voi descrie, pentru ca pozele spun totul despre el. Se pastreaza 10 zile in frigider, invelita intr-o oanza de in sau bumbac, sau un loc racoros, si este la fel de frageda si gustoasa.
aici veti gasi o placinta impletita dupa aceasta metoda
foarte gustos..........imi place receta.....
RăspundețiȘtergere