Cornulete fragede cu pruna uscata si nuca


Prima receta de aluat o gasiti AICI
a doua receta de aluat o gasiti AICI

Pentru imputura folosesc visina fara samburi , gem de caise sau prune cu miez de nuca , prune uscate fara samburi , faramitate si amestecate cu miez de nuca pisat. 
Pe poza de sus colturile la triunghiurile de aluat le-am adunat inspre centru si peurma am rostogolit aluatul pana am format cornulete. In poza de jos, am lasat  capetele deschise , si a curs putin implutura. Cornuletele se pot rostogoli  prin zahar pudra, sau se ung cu un sirop din apa caldutacu miere topita si se presara cu zahar .

Aveti in vedere, cand lucrati cu aceste aluaturi , e necesar sa scoateti din frigider numai cate o bucatica de aluat ,  pentru a intinde cercuri, a taia si forma repede cornuletele. Adica , permanent se lucreaza numai cu aluat rece, si bine presarat cu faina pe masa. Acesti  cornuleti se pastreaza o peroiada foarte indelungata - pana la 30 de zile intr-un loc racoros- daca au mai ramas, deoarece sunt foarte frageti , si faramiciosi.


 


 

4 comentarii:

  1. esti uimitoare... cite poti sa gatesti

    RăspundețiȘtergere
  2. nimic greu si complicat. numai dorinta multe sa ai , si vei cunoaste si tu multe .

    RăspundețiȘtergere
  3. anisoara, привет!
    Переведи, пожалуйста, как ты делаешь эти печенья густо посыпанными сахарной пудрой?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut si eu cornuletele, au iesit foarte bune! Numai ca lipsa unturii le-a luat din fragezime. Am sa-mi cumpar un borcan numai pentru asa ceva.
    Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...