Ingrediente :
200 gr. carne de pui cui oase
o ceapa mijlocie
2 morcovi
o radacina de patrunjel
2 ardei sau gogosari
100 gr de mazare verde
2 rosii
2 cartofi
patrunjel
putina sare
frunza de dafin
boabe aromate de piper
Mod de preparare :
Carne de pùi de pe spate , cosul de la piept fara fileuri , aripioarele - se spala bine si se pune intr-o cratita la fiert cu o ceapa intreaga , 2 catei de usturoi si radacina de patrunjel netait , 2 frunze de dafin si 4-5 boabe de piper aromat. .
Cand incepe sa clocoteasca se scoate prima spuma si se da la foc foarte micut , sa fearba de-abea sub capac.Se adauga o lingurita de sare la 2 litri de supa . Spuma nu se mai inlatura peurma. Bunica mea spunea mereu , ca tot gustul la supa de pui consta in spuma aceasta, care o aruncam, E necesar sa fearba impreuna cu carnea si la peurma se inlatura. Adica fierbem carnea cu oasele la un foc incetisor timp de 40 minute. In acest timp se spala si se curata toate legumele si se taie la forma si marimea dorita.
Dupa 40 de minute , se pune intr-o strecuratoare o bucata de tifon alb si curat si se aranjeaza strecuratoarea intr-un vas mare. Deasupra se toarna tot continutul din cratita , ce a fiert carnea. Folosirea tifonului in strecuratoare ne permite sa primim o zeama de pui curata, limpede , fara grasime si fara multa atentie din partea noastra in timpul fierberii.
Supà se pune din nou la fiert la un foc normal. Se adauga cartofii taiati felii si morcovul taiat cuburele mici. Rosii se taie in jumatati si se dau prin razatoarea cu gauri mai mari. Se alege carnea de pe oase, si se spala si taie radacina de patrunjel .
Peste 10 minute dupa fierbere a cartofilor si morcovului ,se adauga carnita de pe oase, toate legumele taiate , si sucul de rosii . Se mai fierbe 10 minute la un foc mic sub capac. Se stinge focul , se adauga patrunjelul taiat marunt si se pune capacul. Sarea se adauga dupa gust. Veti primi o supa delicioasa si dietetica cu multe vitamine.
Ai uitat sa scri descrierea sau nu stiu eu sa caut unde trebuie? :-)
RăspundețiȘtergere