Cu mare placere, draga Cristina. In cazul dat e posibil sa fie primul strat de jos , pateu de ficat , sau peste copt la cuptor, cau carne de gaina preparata fearta sau inabunisita - nu prajita, si deasupra se pune un strat mic (alb) de smantana, sau sos beshamel , dizolvat cu putina jelatina incolora Se acopera intr-un strat in stare calduta, si se lasa sa se raceasca , sa se intareasca, sa se niveleze bine . Dupa aceea, se dizolva putina jelatina incolora cu apa calduta si se acopera un strat foarte , foarte subtire peste stratul alb . Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca DEABEA-DEABEA jelatina incolora , deasupra se aranjeaza ornamentul dorit. Maslinele se ung deasupra cu pensula unsa in jelatina calduta. E foarte usor de realizat. Daca apar intrebari voi raspunde cu mare drag.
Buna Anishoara .Prima poza imi place foarte mult.poti sa imi spui si mie ce tort este .pare ce e cu legume multumesc toate sunt foarte aspectuoase ca iti vine sa le maninci .
Draga cititoare , pe prima poza este expusa o torta din ficat de vita sau amestecat cu ficat de porc. Voi descrie f putin , ca sa-ti imaginezi , cum se prepara el . Se face tocatura din ficat , se adauga oua , sare piper negru macinat si faina , ca sa se primeasca o masa mai grosuta, ca cea de clatite .Se coc ( prajesc) 5-6 foi cat diametrul tigaii ( ca pentru tort ), dupa aceea intre ele se adauga multa ceapa prajita si maioneza. Se lasa sa se imbibe gustul intre tort. A doua zi se ornamenteaza si se serveste la masa. E ceva nemaipomenit de gustos. Cu drag , Anisoara
Anisoara, penultima poza imi place foarte mult!!! Ornamentul este foarte finut si arata fenomenal!
RăspundețiȘtergereCu mare placere, draga Cristina. In cazul dat e posibil sa fie primul strat de jos , pateu de ficat , sau peste copt la cuptor, cau carne de gaina preparata fearta sau inabunisita - nu prajita, si deasupra se pune un strat mic (alb) de smantana, sau sos beshamel , dizolvat cu putina jelatina incolora Se acopera intr-un strat in stare calduta, si se lasa sa se raceasca , sa se intareasca, sa se niveleze bine . Dupa aceea, se dizolva putina jelatina incolora cu apa calduta si se acopera un strat foarte , foarte subtire peste stratul alb .
RăspundețiȘtergereCand incepe sa se raceasca si sa se intareasca DEABEA-DEABEA jelatina incolora , deasupra se aranjeaza ornamentul dorit. Maslinele se ung deasupra cu pensula unsa in jelatina calduta. E foarte usor de realizat.
Daca apar intrebari voi raspunde cu mare drag.
Anisoara esti extraordinara....ai redat intocmai mesele noastre traditionale...si ce pofta mi-ai facut de ceva bun....
RăspundețiȘtergereNaty draga, primeste cu mare placere .
ȘtergereO imbratisare calda .
Buna Anishoara .Prima poza imi place foarte mult.poti sa imi spui si mie ce tort este .pare ce e cu legume
RăspundețiȘtergeremultumesc
toate sunt foarte aspectuoase ca iti vine sa le maninci .
Draga cititoare , pe prima poza este expusa o torta din ficat de vita sau amestecat cu ficat de porc. Voi descrie f putin , ca sa-ti imaginezi , cum se prepara el . Se face tocatura din ficat , se adauga oua , sare piper negru macinat si faina , ca sa se primeasca o masa mai grosuta, ca cea de clatite .Se coc ( prajesc) 5-6 foi cat diametrul tigaii ( ca pentru tort ), dupa aceea intre ele se adauga multa ceapa prajita si maioneza. Se lasa sa se imbibe gustul intre tort. A doua zi se ornamenteaza si se serveste la masa. E ceva nemaipomenit de gustos. Cu drag , Anisoara
Ștergereextraordinar! retetele moldovenesti sunt grozave!
ȘtergereMultumesc. Ma bucur ca tia placut si esti incantata de bucataria moldoveneasca. Cu drag, Anisoara
Ștergere