Murararea pepenelui rosu cu pastile de aspirina . Este o receta rapida si mai usoara de murare. E necesar sa indepliniti aceleasi conditii ca la pepene rosu marinat . Unica scimbare este marinada:
Dupa aceia ,se toarna apa clocotita pana la gura borcanului si se pune capacul sterilizat. Se trage capacul , se culca borcanele pe o parte pe o plapuma si se acopera. Se tin borcanele sub plapuma pana se racesc. Se pastreaza la camara sau in beci la o temperatura mai joasa. Peste 2 saptamani puteti sa serviti felii de hrbuji murati.
In legatura cu aceea , ca ultimii ani harbujii sunt crescuti cu mai NITRATE , si structura apei s-a schimbat dun punct de vedere ecologic, fac o modficare in aceasta reteta . La fiecare litru de borcan in care se mureaza feliile de harbuz se foloseste O PASTILA DE ASPIRINA , adica la borcanul de 3 litri se adauga 3 pastile de aspirina.
Adaugator , in dependenta , daca coaja harbuzului este mai groasa ,sau mai subtire se adauga la borcanul de 3 litri jumatate de lingurita de sare de lamaie.
Sursa - din practica rudelor mele de acasa din Moldova .
Dupa ce se umple fiecare borcan cu felii taiate de harbuz in borcane de 3 litri se opareste cu apa fierbinte pentru 30 de minute. Se arunca apa si se adauga in fiecare borcan
adica la borcanul de 3 litri , unde se va mura feliile de harbuz se adauga
. 3 pastile de aspirina
- o lingura cu varf de sare mare ( important )
- 4 linguri de zahar
- daca coaja harbuzului este mai groasa - jumatate de lingurita de sare de lamaie .
Dupa aceia ,se toarna apa clocotita pana la gura borcanului si se pune capacul sterilizat. Se trage capacul , se culca borcanele pe o parte pe o plapuma si se acopera. Se tin borcanele sub plapuma pana se racesc. Se pastreaza la camara sau in beci la o temperatura mai joasa. Peste 2 saptamani puteti sa serviti felii de hrbuji murati.
deja sunt pe rafturi!!multumesc pt retete .camara de anul acesta e mandria mea,dar si a sotului.....datorita dvs.
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult de incredere ce o aveti , si sper sa va placa la gust totul ce ati preparat. Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de o viata fericita unul langa altul. Cu drag , Anisoara
RăspundețiȘtergeream o rugaminte:reteta de soleanca o stiti cumva?ma innebuneste sotul.....merci anticipat.am facut rost de zgucionca:)va tin la curent cu prepararea tortului.e ziua socrului si vreau sa-l impresionez....
RăspundețiȘtergereLili , am se expun receta de soleanca intr-o saptamaina , deoarece e necesar sa sunca afumata si salam. castaraveti murati am. Am inteles ca vei prepara o torta cu lapte condensat - iti doresc succese.
RăspundețiȘtergeredoresc mult sa stiu ,apa clocotita pur si simplu fara nimic ,se adauga in borcane? daca adaugam ,frunze de telina ,mustar boabe ,usturoi ,fr,visin ,este rau?
RăspundețiȘtergereEu tot la asta ma gindeam kred ka va fi ceva deosebit.akuma pentru 1 data fak si eu sper sa se primeaska
Ștergere