Este o salata din bucataria traditionala ruseasca .
Nu cunosc , dar sper , ca este cunoscuta si pe meleagurile voastre.
Ingrediente :
- sfecla rosie - 2
- cartofi -5
- morcov - 2
- castraveti murati sau marinati - 3
- ceapa- 0.5
- mazare verde sau fasole fearta - 100 gr .( din conserva)
- 2 -3 linguri de ulei
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Cartofii si morcovul se spala bine si se fierb in coaja, necuratate. Sfecla rosie se fierbe aparte. Dupa ce legumele s-au fiert si s-au racit, se taie in cuburele mici. Deasemenea se taie toti castravetii , care se adauga in ultimul moment ( si in dependenta de gustul lor acriu depinde gustul acestei salate).
Deaceia se adauga 2 castraveti taiati , se amesteca bine salata , se condimenteaza cu sare si piper negru macinat , se toarna uleiul si se amesteca. Dupa ce gustati aceasta salata - hotarati sa mai adaugati sau nu al 3 castravete, pentru ca el ii va reda salatei un gust mai acru si sarat sau mai putin.
Acesta salata se serveste ca mancare aparte sau in calitate de felul doi la o portie de peste sau carne preparata prajita sau pe gratar. Se pastreza la frigider pana la 3 zile .
Este salata care nu lipsea de pe masa in post, mai ales iarna, de obicei eu taiam legumele si mama mea se ocupa de gust. E foarte gustoasa, multe persoane se feresc de sfecla rosie dar mie imi place la nebunie gustul ei dulceag. Shuba este salata care o ador la fel, pentru ca contine sfecla rosie, pacat ca in Romania nu gasesc scrumbie (selyotka). Bloggul acesta mi-a trezit atatea aminiri, cand gateam de sarbatori cu mamica mea iubita.
RăspundețiȘtergere