Cineva mi-a lasat comentariu ,"Pe mine ma omori cu pestii aia, marinati, afumati, floare sau nu, aici nu prea gasesc asa delicatese, mai ca as da o fuga pana acolo ca n-am mai fost de ani buni."
Vreau sa va spun , ca aveti posibilitate sa preparati pesti marinati , sarati in conditii de casa. Si astazi voi expune a 2 receta de marinare , deoarece AICI a fost expusa prima receta de marinare a pestelui rosu in conditii de casa si vor urma si alte recete.
Ingrediente :
2 kg de peste marunt
800 gr-1 kg de sare mare
400 ml de ulei
200 ml de otet de masa alb sau din vin alb, 6-9 %
200 ml de apa
frunze de dafin
piper boabe aromat
rozmarin
ceapa
usturoi
Mod de preparare :
Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pelita neteda , cu un stralucui natural.
Se curata pestisorii de cap si maruntaiele din inauntrul ei. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie.
Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se acopera cu sare mascata. In asa stare e necesar sa se afli timp de 3-4 ore.Pestisorii isi i-au sarea , cate este necesar . Nu vor fi sarati dupa prepararea lor. Dupa aceia se inlatura sarea, se mai sterge cu un servetel ramasitele de sare si pestisorii se aranjeaza toti cu spinarea in sus , unul langa altul. Apa se fierbe cu frunza de dafin si cca 10 boabe de piper aromat . Se raceste si se amestecda cu otetul. Totul in stare rece se toarna peste pestisorii aranjati . Se lasa in marinada aceasta pentru 4 ore. In aceasta perioada
Se acopera cu o pelicula.
Aici atentie: pentru ca sa-si pastreze culoarea naturala carnita - deaceia nu se desfac PESTSORII si nu se scoate osul din mijloc. Se varsa marinada toata , frunzele de dafin si boabele se lasa intre pestisori, se mai adauga cateva crengute de rozmarin, cam 6-7 catei de usturoi , taiat felii si se toarna uleiul fara miros . Deasupra se acopera cu ceapa. Si se paote servi dupa 10 ore de marinare.
Aici din nou atentie ; Marinada , din pestisori se toarna intru-n vas si se adauga ceapa . Ceapa se marineaza circa 2 ore, dupa aceia se acopera deasupra pestisorilor.
Sunt si alte metode , care vor fi descrise in alta receta.
S-ar putea sa iti placa : AICI VEI GASI - CUM SA FACI O FLOARE DIN PESTE
Draga Anisoara, as vrea sa stiu daca pestisorii pot sta pentru ceva mai multa vreme in marinada care ai descriso mai sus...adika vreau sa te intreb,daca aceasta reteta este asemanatoare cu cea a pestisorilor din magazine, lor li se mai spune (chefal)...mersi mult!!!
RăspundețiȘtergereminunat...bravo!!!
RăspundețiȘtergereSe pastreaza foarte mult timp , numai ca staruiti-va sa mancati primele zile ceapa, deoarece ea isi schimba gustul, dar in rest , poti prepara si 2-3 kg, pentru ca se pastreaza timp indelungat. La gust chefalul este mai gustos , ca acel, care este cumparat din comert, si sper ca mai sanatos , ca nu contine difertie adausuri chimicale. Sper sa-ti reuseasca , si sa-ti place mult. Cu drag Anisoara
RăspundețiȘtergeref frumos bravo
RăspundețiȘtergere