Organizmul nostru necesita din cand in cand , sa-i mai acordam o pauza , sa sa odixneasca , necesita sa-l hranim cu vitamine din plin , si atunci, in asa zile ,eu prepar diferite supe -crema sau pireuri din legume , care se servesc la masa, ca primul fel de mancare, iar la felul doi servesc un PESTE PANE sau o portiune de piept de gaina pane .
Ingrediente:
- 250 gr. de brocoli
- 200 gr. de dovleac
- o punga de alge
- 3 morcovi mijlocii
- 3 treungiuri de cascaval topit
- o jumatate de ceapa
- 2 linguri de ulei da masline
- sare
- o frunza de dafin
Se spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt,legumele se se taie in bucati mai mari . Pe o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana ea se inmoaie, nu se rumeneste, se adauga legumele. Se mareste focul si se prajesc timp de 4 -5 minute toate legumele cu ceapa.Dupa aceiea se adauga verdeata din alge si se toarna apa rece peste legume, ca sa le acopere cu 2 cm deasupra lor. Se pune un capac si se da in fierbere, se scade temperatura focului foarte incet ( din 10 linii la 3) si sub capac se fierb legumele timp de 35-40 minute.Se stinge focul se adauga putina sare si se lasa sub capac, sa se raceasca cca 20 minute.Se adauga cascavalul topit si dupa aceasta cu mixerul se omogenizeaza toate legumele.
Sunt diferite metode de preparare, dar opinia mea , ca in asa mod, este foarte gustoasa si delicioasa supa, deoarece la un foc mic ele se coc si isi imbiba aroma una de la alta. Cine au mancat toti mi-au cerut receta.
aici mai jos a veti o poza facuta in timpul fierberii a legumelor din urmatoarea componenta : dovleac, brocoli, cartofi si morcovi , preparati dupa aceiasi metoda, dar fara adaus de cascaval.
un buchetel de vitamine,super!!!!
RăspundețiȘtergere