RECETA DE CLATITE O GASITI AICI
http://anishoara.blogspot.com/2009/01/prepararea-clatitelor.html
Ingrediente :
10 clatite
150 gr de carne tocata de vita
4 oua
50 gr de cascaval
sare
piper negru
3 linguri de faina
ulei pt prajire
Mod de preparare:
Carnea tocata se prajeste in tigaie cu ulei si ceapa pina este gata, se adauga sare si piper negru si se raceste.
In carne se taie cubulete cascavalul si se amesgteca totul cu un ou crud.
Aparte se taie clatitele in doua, si se umple fiecare clatita cu imlutura din carne. urmariti fotografiile de mai jos.
Se bat ouale intr-un vas adinc. Se toarna faina in alt vas. Tigaia se incalzeste bine cu uleiul. Se tavaleste fiecare triungi facut din clatita prin faina , se apasa bine sa se imbibe faina, se tavaleste prin ou, si peurma se prajeste in tigaie pe o parte si alta, timp de 4-5 minute. se procedeaza cu toate clatitele la fel.
Aceste pungulite au fost prajite in ulei de masline si au iesit mai uscative la gust, dar in combinatie cu sosuri sau salate din legume proaspete sunt foarte gustoase.
Foarte bine arata si sunt convinsa ca sunt si tare bune.
RăspundețiȘtergereO zi buna1
Cu placere, d-na Maria. Intradevar sunt foarte ustoase, si se pot prapara cu diferite impluturi. Va doresc o saptamaina cu succes.
RăspundețiȘtergerear fi bine sa le infibgeti la margine cu oscobitoare ca sa nu se desfaca
RăspundețiȘtergereNici odata nu mis-a desfacut. Mai am oreceta asemanatoare am sa o pun degraba si voi descrie niste secrete adaugatoare. Iti doresc o zi frumoasa. Cu drag , Anisoara
RăspundețiȘtergere