Am sa descriu o reteta din batrani a prepararii aluatului in foi . O metoda foarte usoara si rapida , care se foloseste pentru a fragezi aluatul si a coace placinte moldovenesti prin prajire sau coacere la cuptor. Acest aluat se poate prepara cu untura de porc ( cum se facea de obicei) sau se poate adauga margarina sau unt , dar cu procentajul de grasime mai mare de 70 % si mai mult.
Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU "
preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de placinte cu acest aluat . Voi descrie mai tarziu.
Напишу рецепт универсального теста по старинному ,очень быстрому и легкому методу , который используют при выпекании плачинт ( плацынд). Изделия из этого теста можно жарить на сковороде или испечь в духовке. Это тесто можно приготовить с чистым свиным жиром , а также с использованием маргарина или сливочного масла повышенной жирности, от 70 % и больше .
ingredientele pentru aluat ¨:
Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU "
preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de placinte cu acest aluat . Voi descrie mai tarziu.
Напишу рецепт универсального теста по старинному ,очень быстрому и легкому методу , который используют при выпекании плачинт ( плацынд). Изделия из этого теста можно жарить на сковороде или испечь в духовке. Это тесто можно приготовить с чистым свиным жиром , а также с использованием маргарина или сливочного масла повышенной жирности, от 70 % и больше .
ingredientele pentru aluat ¨:
- 200 gr de smantana ( nu inlocuiti cu alte lactate )
- 200 ml de apa calduta
- 900 gr de faina de calitate alba
- 2 oua
- 2 lingurite cu sare
- pentru uns aluatul se foloseste 150-160 gr de untutra
- sau margarina cu procentajul inalt de la 78 % , mai sus.