FRIGARUI DIN CARNE DE PORC



SALATA DIN ARDEI

 

Preparind aceasta salata din ardei veti savura placerea la diferite gusturi. Aceasta salata isi schimba gustul  de peo zi pe alta, devine tot mai gustoasa.

PLACINTA DIN ALUAT DOSPIT


Aluatul este din brinza, implutura de brinza de vaca  - un gust foarte finut si placut. Cind este ferbinte nici nu simti gust de aluat copt, e ceva nemaipomenit, se topeste in gura. Din aceasta proportie de ingrediente am preparat o placinta mare cu lungimea aproape de 50 cm si o pitza destul de mare, care voi descri- aparte in alta receta.

 

Placintele din foi de napolitana


O receta foarte reusita si rapida. Napolitanele au un gust neitral, dar in combinatie cu diferite impluturi reusim sa obtinem mai multe prajituri cu gust sarat sau dulce

COTLET MOLDOVENESC


CHEK CU NUCA





Ingredientele :

pentru aluat

2 pahare( 250 gr paharul) de faina
1 pahar de miez de nuca pisat
7 linguri de ulei fara miros
1 pahar de zahar
1.5 pahar de iaurt sau lapte acru
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet de masa
un pliculet de vanilina
100 grame de lapte

Pentru caramela:
1 pahar de zahar
0.5 pahar de lapte
0.5 pahar de frisca
100 gr de unt

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna.

Se toarna aluatul de chek intr-o forma de silicon( nu trebuie unsa) sau in alta forma de metal , care este unsa in prealabil cu margarina si se coace in cuptor la temperatura de 170-180C timp de 40 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna checul pe un fund sa se receasca .

Pina cind se coace checul, ne ocupam de prepararea caramelei.


Intr-o oala cu peretii grosi se topeste zaharul cu apa la un foc lent , si mereu se amesteca cu o lopatica de lemn pina se primeste un sirop de culoarea caramelei.Nu lasam nici intr-un caz sa fearba. Di cind in cind mai ungem peretii oalei cu o pensula cu apa rece , ca sa nu apara cristale de zahar pe pereti olitei.
Dupa aceasta se toarna siropul obtinut intr-un vas rece,asteptam sa se raceasca , se adauga treptat frisca ( de temparatura camerei) si untul molcut, cu telul incepem sa amestecam foarte bine aceasta compozitie pina obtinem o glazura de caramela.
Cu o parte de caramela se unge chekul caldut. Dupa ce s-a racit bine checul il ungem pe toate partile cu glazura de caramela si se lasa sa se acopere cu o pojgita crocanta de caramela. In mijloc avem un chec cu o textura molcuta, frageda si umeda cu gust de nuci, acoperit cu o pojgita crocanta de caramela.



ARDEI PRAJITI PENTRU MASA FESTIVA


Salata picanta cu chiftelute albe

MINICHEC CU VISINA SI CIOCOLATA



MINITARTA CU FRUCTE


PASTRAMA DE PORC LA CUPTOR


RULADA DIN CARNE DE GAINA


































RULADA DIN CARNE DE PORC cu busuioc



Doresc sa va arat , cum sa "modelati "gustos si frumos o rulada din carne de porc cu ciuperci marinate.  In ce mod s-o preparati , ca rulada sa nu se desfaca , atunci , cind va fi taiata si aranjata pe platou? Daca o sa va staruiti sa indepliniti toti pasii , care vor fi descrisi mai jos , atunci va garantez, ca veti reusi cu mare succes. Acesta rulada este o gustare delicioasa  , care v-a infrumuseta orice masa de sarbatoare si are un gust deosebit , deoarece este impluta cu ciuperci marinate si omleta . Daca veti invata sa modelati toate trei rulade : din carne de vita, de porc, si de gaina veti avea  la masa de sarbatoare un platou asortat cu rulade care are un efect deosebit .

RULADA DIN CARNE DE VITA


Doresc sa va arat , cum sa "modelati "gustos si frumos o rulada din carne de vita . In ce mod s-o preparati , ca rulada sa nu se desfaca , atunci , cind va fi taiata si aranjata pe platou? Daca o sa va staruiti sa indepliniti toti pasii , care vor fi descrisi mai jos , atunci va garantez, ca veti reusi cu mare succes. Acesta rulada este un aperetiv , care v-a infrumuseta orice masa de sarbatoare si are un gust deosebit , deoarece este impluta cu pruna uscata ,care in prealabil este marinata in coniac si imbibata cu nuca.

Ingrediente:
  • 450 gr de carne de vita ( antrecot)  
  • 60-80 gr de carne tocata de vita  
  • 60 gr de cascaval olandez  
  • 10 prune  
  • 5 nuci  
  • 20 gr de coniac 
  • 20 gr de jelatina
  • tifon
  • hirtie de aluminiu
  • piper negru macinat
  • sare



Mod de preparare :
 Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul.

Deasemenea , va atrag atentia la alegerea prunelor uscate- pentru ca gustul acestei rulade depinde in primul rind de gustul prunelor uscate, care le veti cumpara. E necesar, ca pruna sa fie dulce , fara miros de fum .Se scot simburii din prune si se inlocuiesc cu jumatati de miez de nuca . Prunele se pun la inmuiat ( marinat) intr-o solutie din 50 gr de apa calduta amestecata cu putin zahar si coniac, pentru ca pruna sa-si imbibe o aroma placuta a coniacului. Se marineaza cam 2 ore. Daca prunele sunt foarte uscate, atunci ,in prealabil, se pun la umflat , inmuiat in apa calduta prunele uscate pe vreo ora,. Dupa ce s-au marit , se scot toti simburii si se procedeaza cum am descris mai sus.
Pe un fund de lemn se pune bucata de carne si cu un cutit ascutit se face o taietura dealungul carnii , de parca ati dori sa o impartiti in 2 jumatati, dar nu o taiati pina la capat , se lasa cam un 1 cm de grosime netaiat. Se deschide bucata de carne ca o carte. Mai departe , cu ajutorului cutitului se desface ( se taie) o parte de carne in directia laterala si ea devine mai subtire.

In acelas mod se procedeaza cu cealata jumatate de carne. In sfirsit bucata de carne este deschisa ca o carte. Se bate bine carnea cu un ciocan de lemn. Se sareaza , se pipereaza pe ambele parti.




 Se amesteca bine carne tocata cu cuburile de cascaval ( nu dat prin razatoare).La preferinta se adauga in carnea de tocat si un catel de usturoi pisat bine.
Tocatura se repartizeaza pe o suprafata de 2/3 din carnea batuta si se bate bine si mai de multe ori deasupra cu mina peste tot , pentru ca carnea tocata si cascavalul sa se imbibe bine in bucata de carne, care va fi rulata.Urmariti in foto. Este o conditie obligatorie. Oua nu se adauga , pentru ca rolul de inchegare il are anume cascavalul.


Se repartizeaza dealungul prunele scurse de marinada si uscate.
Se unge cu miina sau cu o pensula pe toata suprafata cu putina jelatina inmuiata.

Se inroleaza foarte strins carnea cu implutura. Se ia o bucata de tifon , unsa bine cu ulei ci se stringe , se inveleste bine rulada . Va recomand , sa folositi anume , tifonul, nu hirtie de copt, sau aluminiu. Tifonul ii tine bine forma ruladei in timpul coacerii la cuptor.Am incercat diferite metode , dar cea mai reusiita este- metoda de invelire cu tifon.









 Dupa aceia se inveleste in hirtie de aluminiu sau de copt si se pune sub un pres greu timp de 2-4 ore. Se coace la cuptor pe o tava unsa cu ulei si se toarna putina apa, timp de o ora la temperatura initiala 200C, dupa 15 minute- la 170 C .
Sau se fierbe rulada intr-un vas cu apa si diferite mirodenii la un foc mijlociu timp de 40 min -o ora . Totul depinde de calitatea carnii.
Se dezbraca rulda de tifon si hirtie in stare ferbinete, dar cu mare atentie, ca e posibil, sa fie lipit bine tifonul in locurile , unde a iesit cascavalul si atunci se rupe.

Rulada se inveleste in hirtie curata sau tifon curat si se pastreaza sub un pres pe toata noaptea. Rulada ramasa se pastreaza in congelator fara nici oschimbare a gustului.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...