CUM PREPAR TOCATURA PENTRU MICI SAU PARJOALE
Stiu , ca micii sunt traditionali pentru bucataria romaneasca , si noua ne plac foarte mult , si se serviesc la masa foarte des , cu orice ocazie .
Insa , scopul acestui mesaj este de a explica tehnologia de preparare a tocaturii pentru mici.
Nu este metoda traditionala , care o cunoasteti toti, este o metoda a mea, la care am facut multe experiente , pana am ajuns la un rezultat si gust excelent. Este parerea la toti ceea , care au servit din ei.
Prima intrebare dupa prima mushcatura era aceeasi : Cine a facut acesti mici ?.....
Postul cu micii va urma in urmatoarea reteta.
GULAS CU VITA SI CARTOFI - reteta baza
Am vazut pe un blog , ca va fi un ,festival in Arad , unde se va prepara GULAS de mai multe echipe .
Si mi-am adus aminte , ca il am in poze , si pot sa expun varianta mea de prepararea a Gulasului.
Si mi-am adus aminte , ca il am in poze , si pot sa expun varianta mea de prepararea a Gulasului.
De la bun inceput o spun, ca nu este preparat cu adaosuri de coloranti, nici boia , nici pàsta de rosii.
Este preparat din carne si legume, dar anumite secrete , care vor fi descrise aici , va ajuta sa primiti dupa prepararea Gulasului o culoare aurie , naturala , cu un gust si miros natural de legume si carne .
(1) O MASA ,:)) CA LA MOLDOVENI
Cred, ca pentru nimeni nu este un secret , ca mesele festive in Moldova sunt pline de mancaruri foarte gustoase ( FARFURIE PESTE FARFURIE ) si aranjate CU GUST. Este onoarea fiecarei gospodine de aranja o masa cu multe bucate gustoase. Nu importa, e nunta sau cumatrie, e zi de nastere si alte festivitati.
Ceeia , ce ma starui eu sa va descriu , si sa va arat in acest blog. Mai putin veti gasi salate pe baza de maioneza, pentru ca nu sunt tare incantata de ele, dar in rest, tot ce vedeti pe mesele acestea , de toate am descris pe acest blog.
Ceeia , ce ma starui eu sa va descriu , si sa va arat in acest blog. Mai putin veti gasi salate pe baza de maioneza, pentru ca nu sunt tare incantata de ele, dar in rest, tot ce vedeti pe mesele acestea , de toate am descris pe acest blog.
SALATA PICANTA DIN VANATA SI ARDEI
Am deschis cartea mea de retete , unde le-am strans pe parcursul anilor mei, si am zarit aceeasta reteta se salata. Tare demult nu am preparat-o si tineam minte , ca e pe gustul barbatilor. Are un gust de legume murate si picante , cu aroma foarte puternica de marinada , care contine ceapa si usturoi. Nu se face cu mirodenii diferite, e nevoie sa-i pastram mirosul natural al legumelor si sa stiti , ca are multe vitamine.
VARZARE , ca la moldoveni
In copilaria mea erau cele mai iubite si asteptate placinte , care le facea bunica vara, cand se coceau fructele . Primele , care se coceau direct pe vatra , in cenusa cuptorului de piatra , erau VARZARE ( asa le spunea bunica ) cu cirese negre, amare . Vaaai , ce mai mancam din ele , si ne improscam , noi copii, cu samburii marunti de la cirese negre.
Peurma se coceau VARZARE cu abricoase ( caise ) , dulce acrisoare la gust . Iar , cand aparea sezonul perjelor ( prunelor ) bunica ne facea mereu, cand VARZARI cu perje moldovenesti. , cand malai cu perje.
Avea bunica in livezile ei , circa 36 de copaci de diferite soiuri de prune. Dar anume , varzarile ni le cocea cu prune marunte , lungarete. Ea le spunea perje moldovenesti.
Fiind departe de casa, mi-au adus frunze de poama ( struguri) dintr-un sat de la munti, si prima , ce mi-a venit in cap , SA COC VARZARI CU CIRESE .
Si mi-au reusit , si ca gust , si ca forma . Gustul copilariei. Telefonez pe fratele meu, si-i zic ... imi raspunde , cat de mult imi placeau varzarile cu perje . Puteam sa mananc zi si noapte din ele.
GUSTARE DIN LEGUME PRAJITE , IN STARE CONSERVATA
Cunosc foarte multe tipuri de conserve, cum se fac, numai ca nu am conditii pentru a le prepara si conserva, pentru ca ma aflu peste granita .
Oricum , deschideti capitolul de Conservare a legumelor si fructelor, si veti gasi multe retete de conserve foarte gustoase pentru sezonul de iarna .
In acest caz , va propun o gustarica cu un gust natural , cu un gust al copilariei , care ne serveau bunicile si simplu de preparat.
Un trio foarte indragit de fiecare din noi , ardei dulci prajiti, vanata in felii prajita si sos de ceapa cu rosii prajiti.
Se prepara mereu o cantitate mare de borcane din acestea, pentru ca in iarna, pe timpul de post, era prima mancare la masa .
Vreau sa va spun de la inceput : sunt doua moduri de a conserva aceasta gustare-trio
PRIN STERILIZARE SI FARA STERILIZARE .
si e nevoie sa retineti bine aceste momente pentru , ca e valabila si pentu alte conserve din legume.
Vanata conservata "LIMBA SOACREI"
In popor se zice o vorba , ca "limba soacrei este lunga si iute ".
Sub aceasta denumire a aparut de foarte multi ani in urma o mancare iute si gustoasa , care se serveste cu tochitura din carne de porc, slanina sarata sau afumata pe timp de iarna.
Voi descrie o reteta de vanata prajita si marinata in adjica de ardei dulci, iuti si usturoi , care se poate conserva pentru timpurile racoroase.Ea ajuta foarte mult la digestie si la topirea grasimei in timpul mancarii.
PLACINTA FESTIVA SUB FORMA IMPLETITA
Din acest aluat
va propun o placinta festiva sub forma impletita . Ea va infrumuseta orice masa festiva si nu numai , si chiar poate sa va inlocuiasca painea la masa. Este foarte gustoasa, cu un miez molcut, si o coaja crocanta si aspectuoasa. Daca veti urmari bine pasii in pozele de mai jos , o sa intelegeti, cat de usor si repede se poate forma aceasta placinta .
PLACINTELE RUFOASE " POALE,N BRAU "
care se imparte in 9-10 parti egale a cate 75 -80 grame de aluat pentru o placintica.
Nu e nevoie de folosit aluat mai mult, pentru a primi o placinta mai mare, deoarece dupa coacere ea este foarte finuta si sfaramicioasa.
Ele sunt foarte aspectuoase si gustoase pe o masa festiva . Va asigur un succes enorm.
Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in sos alb de smantana.
Dar gustul acestor placinte nu necesita nici un acompanement.
:) un pahar de vin gustos de casa din beciul gospodarului si aceste placinte , scoase din cuptor .
Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in sos alb de smantana.
Dar gustul acestor placinte nu necesita nici un acompanement.
:) un pahar de vin gustos de casa din beciul gospodarului si aceste placinte , scoase din cuptor .
PREPARAREA ALUATULUI PENTRU PLACINTE RUFOASE
Am revenit mai devreme din vacanta , si ma gandeam , cu ce sa va servesc,
ceva foarte foarte gustos.
Acum, pe aceste calduri e bine sa servim o bautura racoritoare , dar oricum zic eu, prepar aceasta bautura zilele urmatoare , dar ... astazi am hotarat sa va destainui o reteta , care am pastrat-o in taina mai mult de 30 de ani si nu doream sa ma impartasesc cu ea. O tineam , ca o comoara pentru mine pentru un moment deosebit.
Dar cine servea din aceste placinte, ramanea pentru totdeauna incantat de acest gust , si spunea ca niciodata nu a mai mancat asa ceva.
DE CE RUFOASE ? asa le numea bunica mea , si asa va ramane denumirea pentru totdeauna in amintirea mea.Pentru ca dupa coacere acest aluat se desface in sute de foite fine finute , cu un gust grozav. Placintelele vor urma in urmatoarea reteta AICI
Abonați-vă la:
Postări (Atom)