Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.
Ingrediente :
- 300 gr de orez lungaret
- 0.5 din ceapa
- o legatura de sparanghel
- 2 de alcachofa sau alta verdeata
- 2 linguri ulei de masline
- un catel de usturoi
- o frunza de dafin
- o lamaie
Mod de preparare :
Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua dealungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.
Se adauga sparanghelul spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un dehet deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul.
Se scade focul la minim si se lasa sa fearba timp de 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu