Este o recet traditionala veche de preparare a carnii de pasare, si care este stiuta de fiecare gospodina de pe meleagurile noastre.
Aceasta mancare nu lipsea nici la o masa de sarbatoare. Se servea la masa cu mere sau gutui coapte la cuptor sau cu PLACHIE DIN OREZ DULCE. Astazi timpurile sau schimbat , a aparut pe masa moldoveanului noi bucate , mai moderne , dar oricum gustul bucatelor preparate pe timpurile bunicii nu le pot compara cu nici o mancare.
Ingrediente :
2 kg de pulpe de pasare
200 grame de maioneza sau smantina
piper negru macinat
sare
ulei
Mod de preparare :
Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipareaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore.
A doua zi se incalzeste cuptorul pina la temperatrura de 220C.Toate pulpele marinate se rapartizeaza pe o tava si se ung din nou cu smantana ( este mai bine9 ca se rumenesc mai frumos. S einvelesc cu hartie de pergament unsa cu ulei , si se baga la cuptor sa se coaca.
Primele 10.15 minute se lasa acesta temperatura la cuptor, peurma se scade temperatura cuprtorului pina la 180C. Si se mai coace carnea inca 40 minute.Ultimele 10 minute se coace carnea fara hirtide pergament , pentru ca pulpele sa se rumeasca bine. Se stinge cuptorul si se lasa in cuptorul cu usa inchisa pe 10 minute, ca sa se usuce mai bine carnea.