Salata "VINEGRET"



 Este o salata din bucataria traditionala ruseasca .
Nu cunosc , dar sper ,  ca este cunoscuta si pe meleagurile voastre.

Ingrediente : 

  • sfecla rosie  - 2
  • cartofi -5
  • morcov - 2
  • castraveti murati sau marinati - 3
  • ceapa-  0.5
  • mazare verde sau fasole fearta - 100 gr .( din conserva)
  • 2 -3 linguri de ulei
  • sare dupa gust 


Mod de preparare:
 Cartofii si morcovul  se spala bine si se fierb in coaja, necuratate. Sfecla rosie se fierbe aparte. Dupa ce legumele s-au fiert si s-au racit,  se taie in cuburele mici.   Deasemenea se taie toti castravetii , care se adauga in ultimul moment ( si in dependenta de gustul lor acriu depinde gustul acestei salate).

Deaceia se adauga 2  castraveti taiati , se amesteca bine salata , se condimenteaza cu sare si piper negru macinat , se toarna uleiul si se amesteca. Dupa ce gustati aceasta salata - hotarati sa mai adaugati sau nu al 3 castravete, pentru ca el ii va reda salatei  un gust mai acru si sarat sau mai putin.
Acesta salata se serveste ca mancare aparte sau in calitate de felul doi la o portie de peste sau carne preparata prajita sau pe gratar.  Se pastreza la frigider pana la 3 zile .

Un comentariu:

  1. Este salata care nu lipsea de pe masa in post, mai ales iarna, de obicei eu taiam legumele si mama mea se ocupa de gust. E foarte gustoasa, multe persoane se feresc de sfecla rosie dar mie imi place la nebunie gustul ei dulceag. Shuba este salata care o ador la fel, pentru ca contine sfecla rosie, pacat ca in Romania nu gasesc scrumbie (selyotka). Bloggul acesta mi-a trezit atatea aminiri, cand gateam de sarbatori cu mamica mea iubita.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...