O receta originala dupa gust si neobisnuita, ca forma. La gust se aseamana cu conopida prajita in pane,dar ca forma- este altfel. Si aici nu reusesc, sa va descriu o anumita cantitate de produse, folosite la aceasta receta. Nu necesita multa vreme prepararea lor, si sunt foarte gustoase. Se combina foarte bine dupa gust in combinatie cu peste prajit si un sos alb.
Ingrediente :
- frunze de varza proaspata - 0.5 kg
- 3 oua
- 1 lingura de suc de lamaie
- 0.5 pahar de faina
- ulei pt prajire
Implutura:
- branza de vaci, scursa bine - 300 gr.
- un ou
- marar proaspat
- sare
sau
- 2 oua fierte
- 150 grame de cascaval, ras prin razatoare
- un ou crud
- marar -optional
- piper negru macinat
Mod de preparare :
Se pregateste varza dupa 2 metode :
1. se aleg frunze de varza intregi , mai moi . mai subtiri , se pun intr-un saculet de polietilena si se pun la congelator sa inghete. Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici o problema. Daca e nevoie, inlaturati vitele mai groase.
2. Se fierbe 1 litru de apa cu o lingura de lamie si putina sare. Se stinge focul. Se toarna peste frunzele pregatite dininainte si se oparesc putin frunzele. , ca sa devina mai moi. Se procedeaza , la fel , cum se pregatesc frunzele pentru sarmalute.
Se prepara implutura: In primul caz se amesteca branza de vaci cu oul , sarea si mararul spalat si taiat.
in al doilea caz, ouale fierte se amesteca cu casvalul ras, oul crud, piper negru maruntit si un u crud. Optional puteti folosi verdeata.
Prepararea shnitelor:
Frunzele moi se desfac, si se repartizeaza un strat foarte subtire de implutura , pe 2/3 din suprafata frunzei. Se infasoara in forma de conus. Se procedeaza la fel cu toate frunzele si implutura. Dupa aceia shnitzele primite se tavalesc prin faina , odata, a doua oara, si peurma se tavalesc in ouale batute . Se prajesc pe o parte si alta, in uleiul incins bine, timp de 3-5 minute. Se servesc la masa calde sau reci.
tare gustoase! o reteta usor de gatit, cu ingrediente simple si mai ales foarte rapid. Multumesc mult Anisoara!!!
RăspundețiȘtergereCu mare placere , draga Rodica. te invit mereu oaspete, pentru ca vor fi inca multe recete gustose , rapide si usoare. Succese
RăspundețiȘtergere