Ingrediente:
Carne de pasare - 3 parti
Ciuperci shampinioane marinate intregi sau jumatati - 1 parte
Cascaval de tip tare- 1 parte
Ardei rosu - 1 parte
Marar proaspat
o ceapa
Usturoi
maioneza
piper rosu macinat
busuioc sau leustean uscat
piper negru macinat
ulei
Mod de preparare :
Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm partea.
Daca doriti sa preparati pulpe implute, atunic scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand fa vi impluta cu implutura obtinuta. Vezi imaginea de mai jos.
Se adauga toata carnea taiata intr-un vas , se toarna pesteea 2-3 linguri de maioneza, 2-3 catei de usturoi taiat in felii subtiti si se lasa la marinat timp de 30 minute.
Ciupercile marinate se spala bine si se scurg de tot sucul lor , daca sunt intregi, se taie in jumatati. Cascavalul se taie in cuburele cu parte de 1-1.5 cm . In cazul de fata cascavalul isi are rolul de a lipi ( inchega) toate ingredientele intre ele.Ardeiul gras se taie in feliide marimea partii 2 cm . Unele gospodine , care au preparat dupa receta mea acesti carnaciori, au adaugat si morcovi putin fierti ( se vede frumos in taietura) dar eu nu am adaugat niciodata.
Pungele se coace pe un gratar de aragaz timp de 10 minute sau in cuptorul incins pana la 220 de grade. E necesar , sa se coaca bine pelita si sa se topeasca cascavalul inauntrul, deoarece carnea si ciupercile sunt deja prajite si marinate. Daca doriti sa se rumeneasca , la urma deschideti pungele si lasati pentru cateva la focul mare , sa rumeasca putin. Nu uitati ca aveti cascaval inauntru, s poate curge daca veti tine mai mult timp la foc.
Se poate servi la masa in stare ferbinte, sau se dezvelesc de hartie si lasa sa se raceasca si se pun peste noapte sub un pres. Atunci aveti posibilitatea sa il taiati cu un cutit bine ascutit in felii pe diaganola lungimii.
Se poate aranja pe un platou de sarbatoare in forma de evantai , infrumuseta cu o floare din rosie sau din gogosar si servi la masa de sarbatoare. Am scris mult dar se prepara foarte , foarte repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu