Pulpe implute sau carnaciori de casa



O gustare , care se prepara intr-un timp foarte scurt si poate inlocui dupa gust  carnatii cumparati  .In dependenta de condimentele si cantitatea lor  , care va fi  folosita , veti primi un salam cu gust dietec sau carnaciori  mai picanti. Se poate prepara o cantitate mai mare, si pastrate la  congelator. Unica, cand cumparati gaini sau pulpe , staruiti-va din timp,  sa va aprovizionati cu pelita de gaina, scoase  de pe pulpe mari sau piept de gaina. Ca atare, se poate varia cu    cantitatea de produse la prepararea acestei recete.  In dependenta cate pelita de gaina veti avea , asa va varia si cantitatea de produse.


Ingrediente:

Carne de pasare - 3 parti
Ciuperci shampinioane marinate intregi sau jumatati - 1 parte
Cascaval de tip tare- 1 parte
Ardei rosu - 1 parte
Marar proaspat
o ceapa
Usturoi
maioneza
piper rosu macinat
busuioc sau leustean uscat
piper negru macinat
ulei

Mod de preparare :

Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm partea.



Daca doriti sa preparati pulpe implute, atunic scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand fa vi impluta cu implutura obtinuta. Vezi imaginea de mai jos.


Se adauga toata carnea taiata intr-un vas , se toarna pesteea  2-3 linguri de maioneza, 2-3 catei de usturoi taiat in felii subtiti si se lasa la marinat timp de 30 minute.
Ciupercile marinate se spala bine si se scurg de tot sucul lor , daca sunt intregi, se taie in jumatati. Cascavalul se taie in  cuburele cu parte de 1-1.5 cm . In cazul de fata cascavalul isi are rolul de a lipi ( inchega) toate ingredientele intre ele.Ardeiul gras se taie in feliide marimea partii 2 cm . Unele gospodine , care au preparat dupa receta mea acesti carnaciori, au adaugat si morcovi putin  fierti ( se vede frumos in taietura) dar eu nu am adaugat niciodata.




In tigaie se toarna uleiul si jumatate de ceapa taiata mascat (in bucati mai mari, ca sa o puteti inlatura peurma) si se prajeste cu carnea , care a fost marinata. In timpul prajitii canii de pasare se adauga condimentele , pe care le preferati . sare nu se adauga, deoarece ciupercile sunt marinate, si cascavalul, deasemenea ii va da gustul saratel la carnacior.  Se prajeste  la un foc normal timp de 10-15 minute, Peste fiecare 30 sec ,se amesteca . Se raceste pe deplin si daca a aparut suc , se scoate carnea din suc, se inlatura ceapa. Se adauga la cascavalul , ardeiul si ciupercile taiate, la dorinta se poate adauga marar proaspat , taiat marunt, pentru , ca ii va da o aroma si gust deosebit . Se arnajeaza pe pelita pregatita din timp si se inroleaza in forma de carnaciori sau i se reda forma initiala a pulpei de gaina. Se invelesc in folie de aluminiu, sau hartie de pergament , unsa cu ulei. Nu e nevoie de infasurat sau cusut cu ata deoarece sunt invelita si dupa coacere se  mentine forma.


Pungele se coace pe un gratar de aragaz timp de 10 minute sau in cuptorul incins pana la 220 de grade. E necesar , sa se coaca bine pelita si sa se topeasca cascavalul inauntrul, deoarece carnea si ciupercile sunt deja prajite si marinate. Daca doriti sa se rumeneasca , la urma deschideti pungele si lasati pentru cateva la focul mare , sa rumeasca putin. Nu uitati ca aveti cascaval inauntru, s poate curge daca veti tine mai mult timp la foc.

Se poate servi la masa in stare ferbinte, sau se dezvelesc de hartie si lasa sa se raceasca si se pun peste noapte sub un pres. Atunci aveti posibilitatea sa il taiati cu un cutit bine ascutit in felii pe diaganola lungimii.
Se poate aranja pe un platou de sarbatoare in forma de evantai , infrumuseta cu o floare din rosie sau din gogosar si servi la masa de sarbatoare. Am scris mult dar se prepara foarte , foarte repede.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...