Inca o reteta din categoria "Amintiri din copilarie"
Este baza retetei de tort "Musuroi de albine ", un tort, care se prepara in Moldova in forma de movilita , numai ca mult mai mare de ceea , ce vedeti aici in poza. Unica schimbare pentru tort este , ca in produsele indicate mai jos, se adauga nuci prajite, faramitate in bucatele mici.
O reteta la fel de ieftena si usor de preparat . Este foarte gustoasa , crocanta cu gust de caramel.
Nu am am impodobit aceasta prajitura ca sa va las loc de fantezie pentru sarbatorile care ne sosesc la prag.
Aici "BRADUTUL CRACIUNULUI " mai gasiti o variant de prepaprare a acestei prajituri .
- Ingrediente:
- 4 pahare de faina
- 100 grame de smantana dulce
- 200 grame de margarina
- 5 gr de praf de copt
- 250 gr de unt
- o cutie de lapte condensat
- pentru decor ciocolata rasa, glazura de ciocolata,, zahar pudra,
Se amesteca cu mana margarina cu faina pana se incorporeaza toata margarina in faina si se primeste o masa , cum in poza de mai jos
Aparte se amesteca smantana cu praful de copr. Smantana se va mari in volum si in acest moment , se adauga la masa din faina cu margarina -
Dupa aceeia amestecam totul timp de 3 minute si vom primi un aluat,, cum este pe poza de mai jos. Adica niste cocoloase mari.
Pe o tava asternem hartia de pergament si deasupra ei se da prin razatoare sau prin masina de tocat carne aluatul primit. Tava se acopera numai cu jumatate din aluat . Tava se coace la cuptor timp de 15 minute la temperatura de 200C pana primeste o culoare aurie. si sunt crocante la gust .
La fel procedam cu a doua jumatate de aluat ramasa -
'''''''''''''''''''CUM SE FIERBA LAPTELE CONDENSAT ''''''''''''''''''
Borcanul de lapte condensat se fierbe intrun vas la un foc foarte muc in urmatorul mod
In cratita se asterne un prosop la fundul ei ' este foarte esential acest moment si peurma aranjam culcat borcanul cu lapte condensat ' nedeschis . asa cum a fost cumparat de la targ. Se toarna apa peste borcan, se pune capacul deasupra cratitei si se fierbe .
Se lasa sa dea in clocot, si peurma se scade la tempearuta joasa.Se fiebe timp de 2 ore pana primeste o culoare ca caramelul. daca nu aveti lapte condensat prepapati un sos caramel si va fi la fel de gustos. Se raceste borcanul si NUMAI DUPA ACEEA SE DESCHIDE. nici intr'un caz fierbinte. poate sa explodeze in toate partile.
Se face o crema din laptele condensat fiert si untutl moale si totul se amesteca cu bucatele de aluat coapte la cuptor. Vom primi o masa crocanta cu gust de caramel.
Luam un pahar in forma de conus , il umezim cu apa inauntrul lui si formam bradutii , prin adaugarea masei de caramel. Prajitura formata se rastoarna pe masa si la fel procedam pana terminam toata masa de caramel. bradutii ii ornamentam dupa gustul nostru.
Dupa aceea braduti ii lasam 24 de ore la temtperatura camerei, ca sa se imbibe si sa se inmoaie putin. Peurma putem sa'i punem la pastrare la racoare. Se prepara cu mult timp iatinte de sarbatori .
Hai ca-s simpatici. Sunt convins ca si foarte foarte buni. Multumiri pentru reteta
RăspundețiȘtergereCu placere Adrian !
ȘtergereCred ca sunt deliciosi bradutii, dar din pacate eu nu pot sa fac reteta pentru ca nu gasesc lapte condensat.
RăspundețiȘtergereDoina daca ai posibilitate sa prepari reteta de DULCE DE LECHE, la gust este identic cu laptele condensat fiert , atunci poti sa inlocuiesti usor , urmand toti pasii din reteta. dar mai am o reteta de Bradutii craciunului , unde se inlocuieste cu crema de ciocolata, numai ca ea se intareste mai repede . vezi cei mai bine si usor pt tine.
RăspundețiȘtergere