ПИРОЖЕННЫЕ " СКАЗКА"
Pentru cei, care mai tin minte gustul tortului "SKAZKA" ' traducere ' povestea, eu am sa descriu o reteta de prajitura , care se prepara foarte repede si fara dificultati , din produse, care se gasesc in orice casa.
Ingrediente
pentru blat
3 pahare de faina (vol.pah.250 ml)
1 pahar de ulei fara miros
1.5 pahar de zahar
6 oua
1 plic de vanilina
pentru crema
250 gr de unt
un borcanas de lapte condensat ,nefiert
2 linguri de cacao
Pentru a prepara blatul e nevoie sa batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharulñ si se tripleaza volumul. Dupa aeea adaugam uleiul, bate, si peiurma faina cernuta.
Ungem bine tava pentru copr cu margarina si turnam massa in tava si o nivelam cu cutitul.
Blatul se coace circa 30'35 minute in cuptorul preincalzit la 200C.
Racim bine blatul si dupaaceea il taiem dupa forma dorita. Ramasitele de blat se usuca in cuptor si se faramiteaza cu sucitorul.
.
Se prepara crema din lapte condensat , cacao si untul moale care se vat bine cu mixerul, dar atentie sa nu bateti foarte mult timp , ca poate sase aleaga untul . Se taie fiecare foarme de prajitura in jumatati sise unge cu crema , Se prepara un sirop de zahar caldut si se uezeste fiecare prajitura in parte in acest sirop.Dupa acea se da prin blatul faramitat pe toate partile .Sau puteti safolositi ciocolata data prin razatoare.
Se pastreaza pana la 2 '3 saptamani. Sun foarte gustoase... e GUSTUL DIN COPILARIE.
Pentru cei, care mai tin minte gustul tortului "SKAZKA" ' traducere ' povestea, eu am sa descriu o reteta de prajitura , care se prepara foarte repede si fara dificultati , din produse, care se gasesc in orice casa.
Ingrediente
pentru blat
3 pahare de faina (vol.pah.250 ml)
1 pahar de ulei fara miros
1.5 pahar de zahar
6 oua
1 plic de vanilina
pentru crema
250 gr de unt
un borcanas de lapte condensat ,nefiert
2 linguri de cacao
Pentru a prepara blatul e nevoie sa batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharulñ si se tripleaza volumul. Dupa aeea adaugam uleiul, bate, si peiurma faina cernuta.
Ungem bine tava pentru copr cu margarina si turnam massa in tava si o nivelam cu cutitul.
Blatul se coace circa 30'35 minute in cuptorul preincalzit la 200C.
Racim bine blatul si dupaaceea il taiem dupa forma dorita. Ramasitele de blat se usuca in cuptor si se faramiteaza cu sucitorul.
.
Se prepara crema din lapte condensat , cacao si untul moale care se vat bine cu mixerul, dar atentie sa nu bateti foarte mult timp , ca poate sase aleaga untul . Se taie fiecare foarme de prajitura in jumatati sise unge cu crema , Se prepara un sirop de zahar caldut si se uezeste fiecare prajitura in parte in acest sirop.Dupa acea se da prin blatul faramitat pe toate partile .Sau puteti safolositi ciocolata data prin razatoare.
Se pastreaza pana la 2 '3 saptamani. Sun foarte gustoase... e GUSTUL DIN COPILARIE.
Anisoara, doamna draga, de cateva zile am descoperit site-ul tau si nu ma mai satur de citit!
RăspundețiȘtergereIn primul rand, FELICITARI pentru munca depusa, pentru dragostea de traditii si pentru bucatele alese!
Am facut deja pastrama din carne de porc si pui, iar dulciurile de Craciun vor fi in mare parte de aici de la tine! Torturi: Napoleon2 si cel cu crema de banane si cioco....vor sta pe masa mea.
Daca vei vedea in timp util, te rog spune-mi ce inseamna, cantitativ, borcanasul de lapte condensat, de la prajitura Scaska, sunt inebunita dupa ea....
Si foile de la Napoleon2, care este dimensiunea unei foi, facuta de tine?
Inchei cu urarea de SARBATORI FERICITE si iti urez multa sanatate!
Salutari oaspetelui anonim! M'a impresionat mult mesajul , care a fost scris- Imi pare bine ca ai simtit siai avut incredere in retele mele. Sa va fie de folos si sanatate la toata familia. La intrebarile puse pot pot sati spun ca borcanasul de lapte condensat cantareste dupa cum tin minte eu '380 gr. Aici, in Spania se vinde lapte condensat in borcan de 2 ori mai mare. Dar la laptele condensat fiert , ii zice DULCE DE LECHE , exact cum este la mine pe reteta de prajitura in forma de braduti, expusa mai sus.
RăspundețiȘtergereDin cantitatea de aluat in for , care este expusa pentru Napoleonul 2 vei coace 4 fori mari cat tava de la aragaz. Chiar poti sa coci pe dosul tavei . Cum e macomod pentru tine. Si peurma la imparti in 2 si vei primi 8 foi pentru tort. Poti sa le ungi cu crema preparata dupa reteta din napoleon 2, sau cu crema de lapte condensatn fiert presarat cu nuci fiecare foaie. vei primi un tort crocant.
Miultumesc frumos pentru urarile de sarbatori si eu iti doresc Sarbatori fericite , alaturide cei dragi sufletului tau. Sper sfaturile mele sa'ti fie de folos si de ajutor , pentru ca sa'ti alinti familia mereu cu ceva foarte gustos.
Cu drag, Anisoara
buna.imi place foarte mult blogul tau. esti o femeie frumoasa si o gospodina desavarsita.m-a impresionat povestea cu trandafirii pe care ii primesti in fiecare an parca de anul nou nu mai retin.am observat ca iti plac foarte mult clatitele si apreciez faptul ca te straduesti sa scrii in romaneste ca sa invatam si noi din experienta ta.faci niste mancaruri deosebite si de aseamenea imi plac platourile cu aperitive cum le asezi.si eu traiesc tot in spania si iti inteleg suferinta de a fii departe de tara ta.am sa incerc aceasta prajitura si alte cateva retete care mi-au facut cu ochiul.nu renunta.iti doresc numai bine.
RăspundețiȘtergere