Ingrediente:
un kg de piept de gaina
2-3 oua
5 linguri de faina
ulei pt prajit
Implutura:
200-300gr de ciuperci proaspete
80 gr. cascaval
o ceapa
3-4 catei de usturoi
piper negru macinat
marar dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii.
Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste inlatime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipareaza si se pune cu o lingura implura din ciuperci cu cascaval. Se infasoara cu ajutorul peliculei. Rulada primita se rostogoleste prin faina turnata intr-o farfurie plata, pina faina se imbiba pe toate partile ruladei . Se arangeaza pe un fund de lemn curat.
La fel se procedeaza cu celelalte felii din piept de gaina.
Se lasa ruladele cca 10 minute pe fundul de lemn , pentru ca sa se imbibe faina in carne, ea se umezeste putin.
Se incalzeste bine o tigaie mai lata in diametru cu ulei la un foc normal ( nu prea tare). Se amesteca ouale si putina sare cu o furculita, intr-un vas mai lat.
Toti papanasii se rostogolesc din nou prin faina, peurma prin ouale amestecate si se prajesc in tigaia incalzita bine , rostogolindu-le mereu prin ulei pina se prinde o pojgita de ou imprejurul lor, dupa aceia, se scade focul si se prajesc cca 10-12 minute, cind pe o parte, cind pe alta a papanasilor pina primesc o culoare aurie.
Prepararea impluturii :
Se curata si se taie ceapa in rondele subtiri , ciupercile se spala si se taie feliute , usuturoiul se curata ci se marunteste putin. Toate aceste produse se prajesc in tigaie incinsa cu ulei in jurul de 10 minute. Se toarna intr-i sita sa se scurga uleiul. Intre timp cascavalul de tip tare, sa rade prin razatoare si se adauga la cipercile prajite. La fel se adauga marar dupa gust, si piper negru maruntit.
Se amesteca bine. Implura o folosim dupa ce s-a racit bine
atentie - nu se adauga sare, deoarece cascavalul ii va reda gustul sarat, si marar, dupa preparare, tot timpul rada un gust mai sarat la mancare.
Se servesc la masa calzi sau reci, sunt la fel de gustosi.
Daca aveti de preparat pentru masa de sarbatoare mai multi papanasi ,se prajesc citeva minute pe tigaie, pentru ca sa inveleasca oul pe toate partile papanasii si dupa aceia ii coaceti la cuptorul incalzit 200 C timp de 10-15 minute.
Se servesc la masa taiate in portiuni cu mulii praprate din clatite cu implutura sarata din brinza de vaca si cascaval.
Combinatia gustului este o minunatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu