PIRJOALE FESTIVE



INGREDIENTE:

  • 1kg de piept de gaina tocata
  • 250 gr de cascaval olandez
  • 150 gr. Unt
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • foi de napolitane
  • faina de griu
  • 2-3 oua pentru impanare



Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata.

Se imparte carnea primita in gogosoase rotunde , se bate intre palme, se acopera cu doua napolitane, se stringe bine intre palme si se lasa pe un fund de lemn pe vre-o 10 minute c asa se inmoaie putin napolitanele .





Dupa aceia se tavalesc bine prin faina, apoi prin celelalte 2 oua batute si se prajesc pe tigaia, care a fost incalzita bine in prealabil. Se prajesc undeva vre-o 30 sec pe o parte si se intoarce repede pe alta parte c asa se prinda bine oul invelit.

Se scade temperatura de prajire. Dupa ce vedeti ca s-au invelit bine in prajitura scadeti temperatura cit mai mica , si prajitele bine inca vre-o 5-6 minute, cind pe o parte ,cind pe alta.
La masa se pot servi fierbint cu anumita garnitura, sau se pot raci bine , pune putin sub o greutate si se taia felii cum este aratat in fotografie si se pot servi la masa de sarbatoare in calitate de aperitiv cu alte rulade.





Aceste pirjoale taiate sunt pe farfuria din partea dreapta de sus in combinatie cu piepit de gaina implut cu cascaval.




4 comentarii:

  1. Дорогая Анишоара,

    Я узнала о Вашем мастерстве ещё с Кукинга.
    Как я рада, что нашла Вас сайт.
    К сожалению, молдавский язык не знаю, а как хочеться почитать Ваши рецепты.
    Я хотела спросить у Вас, рецепт рулет из фарша. Если есть время, напишите мне пожалуиста.

    Mult’umesc foarte mult!!!
    Виктория

    RăspundețiȘtergere
  2. http://anishoara.blogspot.com/2010/10/jambon-din-picior-de-porc.html#comments , skoro otveciu russkim shriftom. spasibo

    RăspundețiȘtergere
  3. Скоро выставлю рецепты на русскомю Спасибо за доверие

    RăspundețiȘtergere
  4. Anisoara, ce s-a intimplat cu pagina ta? Nu se vas toate retetele! Era mai usor pentru 'browsing'. Urmaresc pagina ta si tare imi plac retetele tale. Sper ca totul sa revina!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...