GAINA LA CUPTOR in crusta de sare





Ingrediente :

O gaina
2 kg de sare mascata
ulei pentru  uns


Modul de preparare :

O receta care se perepara foarte usor si foarte repede.
Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, c asa fie uscata si sa unge cu ulei.
Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul
ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu cealalta sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). In timpul coacerii gainei , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceata intrebare. Sarea se arunca .

Se alege carnea de sare, se taie in bucati si se serviste la masa cu suc sau compot de struguri albi , sa fie preparat dulce.
Este o receta foarte reusita de preparare a gainei. Gaina un se primeste sarata, isi ia sare atit cit e necesar. Numai aripile sunt putin mai sarate la gust , ca deobicei, dar cind se
bea cu o gura de suc de poama dulce , o sa ramineti incintati de combinatia gustului.

POFTA BUNA!!!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...