CHEC FRAGED AURIU



Ingrediente:
300 gr.de faina de calitate superioara
2 linguri de amidon din cartofi
250 gr de brinza de vaca
200 gr. de zahar
150 gr. de unt sau margarina
3 oua
1 lingura rasa de bicarbonat de
sodiu stinsa cu suc de lamie sau otet
4 linguri de suc de portocale
coarja rasa de la o portocala
½ lingurita de sare
1 lingurita de coniac sau rom


Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine.

In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si bicarbonatul de sodiu pina primim o compozitie omogena.

Se Adauga pe rind , untul moale , peurma ouale si se mai bate citeva minute cu telul bine, pina primim o masa omogena spuma.

La sfirsit se amesteca bine cu brinza de vaci cu o lingura de lemn .

Toata compozitia se toarna intr-o forma de silicon si se coace la cuptor, care este incalzit in prealabil pina la temperatuara de 200 grade.

Se coace 20 minute la aceasta temperatura si peurma, t-ra se scade pina la 160 grade si se mai coace checul inca 20-25 minute.

Se scoate forma cu checul din cuptor si se lasa vre-o 10 minute sa se raceasca , deoarece este foarte fraged. Peurma se rastoarna pe un platou, se raceste bine si se orneaza dupa gust cu zahar pudra sau glazura .

3 comentarii:

  1. Super! Spor la cât mai multe reţete...

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa, imi iese intotdeauna, este aromata, eu adaug si un pumn de stafide si uneori in loc de unt pun 100 ml ulei.Multumesc draga Anisoara pentru gospodina din tine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...