PLACINTELE RUFOASE " POALE,N BRAU "


 Pentru a prepara  placintele  rufoase  ,  cu branza si marar,  folosim 
ACEST ALUAT IN FOI,   
care se imparte in 9-10 parti egale a cate 75 -80 grame de aluat pentru o placintica. 

Nu e nevoie de  folosit aluat mai mult,  pentru a primi o placinta mai mare, deoarece dupa coacere ea este foarte finuta si sfaramicioasa.
Ele sunt foarte aspectuoase si gustoase pe o masa festiva . Va asigur un succes enorm.
Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in  sos alb de smantana.
Dar gustul acestor placinte nu necesita nici un acompanement.

 :) un pahar de vin gustos de casa din beciul gospodarului  si aceste placinte , scoase din cuptor .


Pentru aceasta cantitate de aluat avem nevoie de   ;
  •  1.5 kg  de branza de vaci 
  • 2 oua
  • sare dupa gust 
  • marar proaspat 
  • sau cozi de ceapa verde 
  • 1-2 oua pentru uns placintele
  • putin ulei pentru uns  tava de copt sau hartia de pergament



Dupa ce intindem aluatul  rece in cerc , adaugam implutura de branza  in jurul la 150 grame. Aceste placinte e necesar sa aiba implutura multa, si sa fie gustoasa, din branza de vaci  amestecata cu ou,sare si buruene. Este cea mai gustoasa combinatie pentru acest aluat . Nu folositi implutura de cartofi fierti  si prajiti cu ceapa, pentru ca e pericol sa se rupa  fundul placintei. Ideal este implutura din branza , sau multe multe buruiene proaspete, spanac, marar , cozi de ceapa verde amestecata cu ou crud. si sare .






Se coc la un cuptor bine incalzit la temperatura de 200-220 C,  pentru ca e nevoie sa se ridice in primele 5-7  minute  foitele de aluat , peurma scadem la 180 C. In total se coc placintele 15-20 de minute , in dependenta de cuptorul , care il folositi. Va zic, SPOR LA TREABA !  si va astept cu drag, sami spuneti , daca ati mai mancat placinte mai gustoase , ca acestea. :)


3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...