care se imparte in 9-10 parti egale a cate 75 -80 grame de aluat pentru o placintica.
Nu e nevoie de folosit aluat mai mult, pentru a primi o placinta mai mare, deoarece dupa coacere ea este foarte finuta si sfaramicioasa.
Ele sunt foarte aspectuoase si gustoase pe o masa festiva . Va asigur un succes enorm.
Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in sos alb de smantana.
Dar gustul acestor placinte nu necesita nici un acompanement.
:) un pahar de vin gustos de casa din beciul gospodarului si aceste placinte , scoase din cuptor .
Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in sos alb de smantana.
Dar gustul acestor placinte nu necesita nici un acompanement.
:) un pahar de vin gustos de casa din beciul gospodarului si aceste placinte , scoase din cuptor .
Pentru aceasta cantitate de aluat avem nevoie de ;
- 1.5 kg de branza de vaci
- 2 oua
- sare dupa gust
- marar proaspat
- sau cozi de ceapa verde
- 1-2 oua pentru uns placintele
- putin ulei pentru uns tava de copt sau hartia de pergament
Dupa ce intindem aluatul rece in cerc , adaugam implutura de branza in jurul la 150 grame. Aceste placinte e necesar sa aiba implutura multa, si sa fie gustoasa, din branza de vaci amestecata cu ou,sare si buruene. Este cea mai gustoasa combinatie pentru acest aluat . Nu folositi implutura de cartofi fierti si prajiti cu ceapa, pentru ca e pericol sa se rupa fundul placintei. Ideal este implutura din branza , sau multe multe buruiene proaspete, spanac, marar , cozi de ceapa verde amestecata cu ou crud. si sare .
Se coc la un cuptor bine incalzit la temperatura de 200-220 C, pentru ca e nevoie sa se ridice in primele 5-7 minute foitele de aluat , peurma scadem la 180 C. In total se coc placintele 15-20 de minute , in dependenta de cuptorul , care il folositi. Va zic, SPOR LA TREABA ! si va astept cu drag, sami spuneti , daca ati mai mancat placinte mai gustoase , ca acestea. :)
Ce bunatate...trebuie sa ma pun pe cautat untura ca sa pot face reteta...
RăspundețiȘtergeresunt de acord Natalita. Sunt foarte gustoase si merita preparate.
RăspundețiȘtergereFoarte bune!
RăspundețiȘtergere