Crema "Napoleon " cu biscuiti



Cand imi este dor de gustul tortului "NAPOLEON" , atunci  imi prepar numai crema de la el. O asortez cu biscuiti si imi implinesc pofta.
In acest caz, am folosit numai jumatate din proportia de ingrediente ,  indicata mai jos.

Ingrediente :
  • 1.5 l de lapte gras
  • 8 oua mijlocii
  • 2 pahare (200 gr) zahar ( depinde de dulceata lui)
  • 4 linguri cu varf de faina
  • vanilie
  • sucul unei lamai 
  • 300 gr de unt 



Prepararea cremei :
Se fierbe tot laptele si se lasa la racit pina la ajunge la o stare calduta.
Intre timp se bat bine ouale cu zaharul, faina, se adauga un pahar de lapte caldut, se amesteca, apoi se adauga restul de lapte si se pune la fiert .
Se poate prepara crema prin fierbere la bain mare sau prin fierbere directa pe aragaz.
Eu prefer sa pun cratita pe foc si sa fierb crema. La inceput se fierbe vreo 4-5 minute la un foc mai maricel, amestecind continuu cu o lingura de lemn, apoi se da focul incet si se amesteca repede inca vreo 10 minute pina se ingroasa.
   Se opreste focul imediat si se da crema la o parte si se lasa la racit. Dar vreau sa va atrag atentia , ca e necesar ,din cind in cind ,s a amestecati in ea pentru ca prinde o pojgita deasupra. 
In timpul acesta, intr-un vas separat se bate untul cu vanilia si, treptat ,se adauga crema din lapte putin calduta si cu sucul unei lamai ( dupa gust). Totul se bate bine, pina se obtine o compozitie omogena.  Crema se toarna in farfurioare si se pune la frigider. Cand se intareste putin , se adauga cate un biscuit deasupra si se presara cu putina pudra de Cola-cao. Veti primi un deservt foarte savuros . Se pastreaza in frigider pana la 3-4 zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...