VARZA MURATA IN 3 ORE



Ingrediente:
2 kg de varza proaspata taiata

3 morcovi dat prin razatoarea mascata

o capatina mijlocie de usturoi sau mai putin

pentru marinada:
0.5 pahar (200 ml) de apa fiarta rece

0.5 pahar ulei fara miros

0.5 pahar de otet alb de masa - nu rosu sau rozov

2 linguri de zahar

1 lingura de sare

piper negru macinat la gust

marar uscat la gust

Mod de preparare:

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta poutin cu mainele si cu sarea impreuna. Se adauga morcovul ras prein razatoare si usutroil pisat. Se amesteca bine.se adauga marinada preparata , se amesteca, si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.

Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .

La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.

Prepararea MARINADEI:

Apa, oteul, zaharul, sarea , si uleiul se amesteca intr-un vas aparte si se pun la foc. Cand incepe sa fearba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bina.Se adauga piperul negru macinat, si daca doriti- marar uscat.

8 comentarii:

  1. Salut Anishoara.
    Chiar azi planific s-o fac, multumesc mult pentru idee si reteta - sotul tot cauta acum muraturi...cele din iarna s-au terminat demult.
    Lena

    RăspundețiȘtergere
  2. Lena , sunt convinsa ca o sa-ti placa si , o sa prepari aceasta receta de foarte multe ori. Zilele acestea voi expune o receta de ardei impluti pe baza la varza murata rapid. Iti succese si toate cele bune . Cu drag, Anishoara

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc ca scriti aceste recete familia este multumita

    RăspundețiȘtergere
  4. buna seara ,Anisoara!am doar o intrebare:se folosesc 200 ml de apa iar uleiul si otetul tot 200ml?teoretic ar fi cantitatzi egale?va multzumesc anticipat ,irina

    RăspundețiȘtergere
  5. e scris jumatate din 200 ml . adica paharul are 200 ml si folosesti 0.5 din el

    RăspundețiȘtergere
  6. vaiiii eu am pus cate 200ml din fiecare.e bine daca scurg din zeama??

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.La marinada se pune 1 lingura de sare dar cata sare se foloseste cand se framanta varza?
    2.Pentru marinada reteta spune apa fiarta rece.De ce trebuie sa o mai fierbem daca tot fierbem marinada?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...