Ingrediente:
Se spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt, bostanul ,dovleacul si cartoful se taie in bucati . Pe o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana ea se inmoaie, nu se rumeneste, se adauga legumele. Se mareste focul si se prajesc timp de 4 -5 minute toate legumele cu ceapa.
Se toarna apa rece peste legume, ca sa le acopere cu 2 cm deasupra lor. Se pune un capac si se da in fierbere, se scade temperatura focului foarte incet ( din 10 linii la 3) si sub capac se fierb legumele timp de 35-40 minute.Se stinge focul se adauga putina sare si se lasa sub capac, sa se raceasca cca 20 minute. Dupa aceasta cu teleul se omogenizeaza toate legumele.
Sunt diferite metode de preparare, dar opinia mea , ca in asa mod, este foarte gustoasa si delicioasa supa, deoarece la un foc mic ele se coc si isi imbiba aroma una de la alta.
- 200 gr. de bostan
- 200 gr. de dovlecel
- 2 cartofi
- o ceapa mare
- ulei de masline
- sare
Se spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt, bostanul ,dovleacul si cartoful se taie in bucati . Pe o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana ea se inmoaie, nu se rumeneste, se adauga legumele. Se mareste focul si se prajesc timp de 4 -5 minute toate legumele cu ceapa.
Se toarna apa rece peste legume, ca sa le acopere cu 2 cm deasupra lor. Se pune un capac si se da in fierbere, se scade temperatura focului foarte incet ( din 10 linii la 3) si sub capac se fierb legumele timp de 35-40 minute.Se stinge focul se adauga putina sare si se lasa sub capac, sa se raceasca cca 20 minute. Dupa aceasta cu teleul se omogenizeaza toate legumele.
Sunt diferite metode de preparare, dar opinia mea , ca in asa mod, este foarte gustoasa si delicioasa supa, deoarece la un foc mic ele se coc si isi imbiba aroma una de la alta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu