Acesta variana de salata din vanata o prefer mai mult , decat cea cu maioneza. Se pastreza toate vitaminele in ea, se este o combinatiereusita a gustului , intre ceapa marinata si vanata.
Ingrediente :
- Vanata - 2 buc
- Ceapa- 1 buc
- 2 catei de usturoi
- Otet 1 lingura
- Ulei 2 linguri
- Sare dupa gust
Mod de preparare :
Se coace vanata pe toate partile la un foc normal la aragaz pe tigaia uscata . Se curata de coarja si se lasa sa se scurga.
Ceapa se taie marunt si se marineaza cu otet si ulei timp de 30 minute.Dupa aceia se scurge bine de marinada si se adauga la vanata. Vanata se taia in cuburele si se adauga la ceapa. Se mai adauga uleiul, usturoiul pisat si sarea. Se amesteca bine cu furculita. Nu se bate cu telul.
Sfaturi : la aceats salata se foloseste numai otetul alb de masa.. daca nu aveti acest otet, va sfatui sa folositi o lingura de suc de lamia.