CIGHIRI DIN SUBPRODUSE DE PORC



Ingrediente:
ficat de porc sau vita -300gr.
plamani - 200gr.
inima - 200gr
carnita de porc-200gr.
prapor- 500-700 gr.
2 oua
2 cepe
1 caciulie de usturoi
condimente :
frunza de dafin
piper in boabe aromat
sare
piper negru macinat
ulei pt prajire



Mod de preparare :


Praporul se pune in apa rece pe vre-o 15 minute.
Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub apa curgatoare si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici.

Ceaunul se incinge bine cu ulei, se adauga toate maruntaiele taiate bucati mari 3-5 cm ,si se pragesc la foc mare , undeva 5-7 minute pina se rumenesc putin, in acest timp se curata ceapa , se taie marunt si se pune la prajit in ceaun. Totul se amesteca cu o lingura de lemn .

Dupa 15 minute ( in total) de prajire adaug apa ferbinte ,atit, cit sa acopere maruntaiele in ceaun , adaug usturoiul curatit in catei intregi, frunza de dafin, piperul in boabe, putina sare. Acoper cu un capac si le las sa se inabuse 15 minute. Totul se raceste, si dupa aceia se toaca in masina de carne cu tot cu uleiul si ceapa, usturoiul. Alte gospodine procedeaza in altfel- toate bucatile de subproducte le fierb in apa cu sare si condimente , peurma le taie in bucatile foarte foarte mici si formeaza cigiri pentru prajire. . La dorinta.

In vasul cu subproducte se adauga ouale, piperul negru macinat, sare dupa gust . La dorinta se mai adauga bucatelele de carne prajita aparte. Se amesteca foarte bine tocatura pentru cigiri.








Se formeaza parjoale de forma mari si rotunde si se invelesc in bucatele de prapor , fiecare in parte.
Dupa ce ati invelit toate cigirile - la dati la rece pe o ora sa se prinda bine.

Se incalzeste tigaia bine cu ulei, si se pragesc pe o parte si alta , atit timp cit se rumenesc bine pe o parte si alta.

Deasemenea , se poate prepara o portiune de cigiri mai mare si o parte se poate ingheta la frigider, peurma le deszhetati si prajiti.
Alt mod de pastrare- se pot praji toate cigirele, si se pun la pastrare in untura de porc. Dupa aceia se incalzesc , si se servesc la masa cu cartofi feti incoarja si muraturi.

Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa , si se prepara in fiecare casa , atunci cind se taie porcul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...