PERISOARE ALBE

Am sa va descriu cateva retete , care le-am preparat dintr-un piept de gaina de 600 grame. 
Asa ca primiti prima reteta ,care am preparat-o din jumatate de piept de gaina - chiftelute albe. La rusi aceasta reteta este foarte solicitata  si toti spun in cor - copii au ramas foarte multumiti de "MINGIUTELE ALBE" si mai cer sa li se prepare. Eu le-am dat o forma mai marisoara , dar, ca atare ,se prepara intr-o forma mai mica , intr-un timp foarte scurt  si se coc in cateva minute.
Va urma si un master-clas , cum se desface pieptul de gaina -(maine), peurma chiftelutele albe in sos bechamel. 2 rulade , care se prepara foarte usor si foarte repede, s.a.



Ingrediente : 
  • 300 gr de carne tocata din piept de pui
  • 150 gr de cascaval ras
  • un ou ( mai bine numia galbenusul)
  • piper negru maruntit
  • usturoi la dorinta

 Modul de preparare : 
1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi ,si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul , piperul negru marunt , foarte putina sare( cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainele carnea tocata.


g
2. Se ung mainele cu ulei  si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns , in prealabil cu ulei, sau direct in tava-tigaia  de la cuptor , unsa cu foarte putin ulei.
3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.
4. Se misca putin platoul cu chiftelutele de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita putin cu ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca chiftelutele.
Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile , ca chiftelutele sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute .Gata. Chifftelutele sunt  coapte.


 Alt mod de prajire a lor. Intre timp , cand se formeaza chiftelutele , se incinge bine tigaia  cu fundul gros sau de otel fara ulei . Se toarna uleiul si se rastoarna intr-o rasuflare toate chiftelutele in tigaia incinsa. Se roteste , se misca in toate partile  tigaia, ca uleiul fierbinte sa invalue chiftelutele pe toate partile , ( se face o pojgita). Se pune tigaia la foc mijlociu si se coc 3 minute. Se ia tigaia si se roteste din nou pe toate partile. Se pune pe aragaz si se coc chiftelele inca 3 minute. Gata se pot servi la masa. Vor urma maine cateva recete .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...