Cea mai simpla si rapida in preparare - Rulada cu cascaval


AICI  mai jos  VETI  GASI CUM SE DESFACE PIEPTUL DE GAINA .
Va recomand sa preparati din o jumatate din pieptul de gaina 2 rulade ,  care se combina nemaipomenit cu cascavalul ras , pentru ca el  ii reda grasimea , care nu-i ajunge   lui. .
In 15 minute veti prepara 2 rulade foarte simple si gustoase.Urmariti pozele





Cu mare atentie se inroleaza carnita  intr-un rulada de marimea de 20-25 cm, destul de mare .


M-am gandit , ca ar fi bine sa prepar o rulada cu cascaval, iar cealalta sa-i adaug si masline veriz fara sambure. Deaceea am desfacut o rulada  din nou, i-am inlaturat putin din cascaval si am adaugat masline . Cam asa s-au primit ele.

Nu e necesar sa le legati su ata, sau sa le prindeti cu scobitoare. Daca o sa urmati corect pasii , care vii descriu aici, veti primi o rulada , care nu se va desface niciodata.
 Rulade stranse , se rostogolesc prin faina - numai  intr-o directie,  pana ce faina  se imbraca bine pe rulada de jur -imprejur. Daca preparati prima data rulada , atunci , va sfatui sa mai facei un pas adaugator. si anume:
Lasati rulada tavalita prin faina , sa se odixneasca putin si in acest timp faina se lipeste mai strans de carnita si se usuca putin pe ea. Si rostogoliti a 2 oara ruladele prin faina . Atunci veti fi convinse , ca nu se va mai desface niciodata in timpul prajirii lor. Dar va spun , ca este indeajuns -numai odata.



Dupa aceaia ,  se bat 2 oua cu furculita. de ce cu furculita si nu cu mixerul? Cand se bat ouale cu furculita albusul se bate , dar ramane bucati intregi , care infasoara bine rulada , in timpul , cand o rostogoliti prin ou.
E cam anevoios putin acest moment, dar dupa prima data , o sa va pare , ca e foarte usor. Adica , puteti sa mai luati cu lingura din ou si sa turnati peste ea , acoperind-o cu ou din toate partile.


In momentul , cand faceti aceste procedure , e necesar sa incalziti binisor tigaia cu fundul gros, sau de otel. pentru ca ea repartizeaza uniform temperatura pe toata suprafata ei. si veti primi o culoare uniforma diupa prajirea ruladei. Aici din nou atentie :ca sa fiti convinse , ca nu se va desface rulada , e nevoie in '
primul minut de prajire , sa fie rostogolita pe toate partile insasi rulada ( cu o lopatica lata) , ca oul , sa formeza o pojgita imprejurul ruladei.



Si dupa aceea,  se prajeste mai depate circa 5-7 minute , pe toate partile, rostogolind-o si ... se poate servi la masa ... calda sau rece.


Pe poza rulada este taiata in stare calda  si servita la masa , in calitate de aperitiv.
Dar se poate servi, alaturi de cartofi, sau orez preparat pentru felul doi.



5 comentarii:

  1. Iti multumesc mult , draga Marie. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Anisoara, pentru prajire (sunt mai multe retete in care se cere tigaia din otel cu fundul gros), e in regula daca prajesc in tigaia din teflon?

    RăspundețiȘtergere
  3. E tare apetisant! Am facut si eu ceva asemanator, dar am o mare nemultumire, calitatea carnii de pui de aici din Romania este foarte slaba. Mai bine iau carne de porc, am impresia ca e mai sanatoasa, cel putin aici. Puii de aici sunt imbuibati saracii pana la refuz, carnea e grasa, pielea e grasa si are si un miros cam aiurea desi o iau proaspata, neinghetata. E o mare diferenta si mama mea cumpara pulpe, sau pui intreg de la magazin si are totusi un gust apropiat de carnea de pui din curte, la puii de aici, n-ai sa vezi, sunt plini de grasime si hormoni de crestere.

    RăspundețiȘtergere
  4. vreau sa intreb ca cu carne de porc nu se poate prepara?numai cu piept de pui?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...