Antrecot la cuptor

Pe aceasta caldura e bina sa mancati o felie de carne, preparata la cuptor ,cu o salata din legume proaspete. Se prepara usor si repede, nu necesita multa vreme, si e dietica. Eu cred , ca e mai sanatos o felie de carne preparata, decat o felie de salam cumparat.

Ingrediente :
1.5 kg de carne de vita de pe spate - antrecotul

Condimente:
Rozmarin
Cimbru uscat
Leustean uscat
Marar
Menta rece uscata
Sare
Piper negru
100 ml de ulei de masline
Hartie de pergament


Mod de preparare:

Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm

Se prepara carne si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descri o metoda de preparare mai dietética.

Se condimenteaza cu sare si piper . intr.-un vas se toarna uleiul si toate condimentele , maruntite si amestecate,in prealabil, totul se amesteca bine. Fiecare bucate de carne se inmoaie , se tavaleste pe toate partile prin amestecul primit si se invelesc in hartie de pergament.

Se leaga fiecare punga cu ata de bumbac groasa si se pune la marinat pt 24 ore in frigider.Cu cat mai mult se marineaza , cu atat mai rosie se primeste in taietura carnea, pentru ca e necesar sa-si imbibe marinada bine.

Se coace la cuptor timp de 40-50 minute la temperatura 220 C. Ultimele 10 minute, carnea se dezveleste, pentru  ca sa se rumeneasca bine . Se raceste bine, si dupa aceia se serveste la masa cu salate din legume proaspete, sau  sosuri.

Carnea se primeste foarte suculenta si gustoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...