Ingrediente :
un piept de pui mare
2 ardei proaspeti
100 gr de ciuperci
3 catei de usturoi
o lingurita de zahar
o lingura de suc de lamaie
putin marar uscat
busuioc uscat
un praf de sare
ulei pt prajire
Mod de preparare:
Pieptul de gaina se spala si taie in bucati dreptunghiulare. Tigaia se incalzeste bine si se prajete pieptul de gaina la foc mare, cca 5 minute. Ardeii se spala si se taie in rotele , ciupercile se spala si se taie in felii subtiri. Legumele taiate se adauga in tigaie si se prajesc cu carne impreuna si cu 2 catei de usturoi taiat in felii..
Se face un amestec din zeama de lamaie, sare, zahar , putin busuioc si marar uscat. Se poate adauga 3-4 linguri de apa. Tot amestecul se toarna peste legume si carne , se amesteca cu o lingura de lemn, se pune un capac si se inabusa timp de 5 minute la un foc mijlociu.Se scoate capacul si se mai prajeste cateva minute.La urma se adauga usturoiul pisat ramas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu