Prima metoda
Aici veti gasi prima metoda de preparare a supei din pasare In continuare: Dupa ce s-a filtrat supa , se fierb, aparte intr-un vas, in apa sarata ,clocotita , taieteii preparati in conditii de casa. Ei se scurg si se clatesc sub apa rece.Prin asa mod, ei se intaresc putin si nu se mai umfla in supa . Se toarna intr-un vas aparte si se folosesc, cand la necesitate.
Cand doriti sa serviti la masa ,se pune in farfurie o bucata de carne de pasare , 2-3 linguri de taietei si se toarna supa cu polonicul. Se presara cu verdeata tocata.Farfuria cu supa se incalzeste si se serveste la masa . Este o varianta mai dietetica, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru. Se serveste la masa alaturi de ardei marinati si o felie da lamaie. La dorinta, se scurge sucul de lamaie in supa.
Metoda a doua
Ingrediente :
0.5 kg de carne de pasare
un morcovo jumatate de ceapa
o radacina de patrunjel
un catel de usturoi
verdeata -patrunjel
o frunza de dafin
sare
piper negru macinat
Mod de preparare:
Carne se taie in bucati mai mici si se spala. Se curata legumele si se spala. Intr-o cratita 3-4 l , la fundul ei se pune ceapa curatita, taiata in jumatate,un catel de usturoi curat, frunza de dafin si deasupra lor se aranjeaza bucatile de carne din pasare. Se toarna apa rece peste ele cca 2 -2.5 l si se pune la foc sa fearba. De la inceput carnea va fierbe la un foc mare , si dupa ce se va inlatura toata spuma cu mare atentie, se va adauga o lingurita rasa de sare si legumele prajite ( sau crude) , taiate cuburele.
Se va fierbe supa la un foc foarte mic timp de 40-50 minute sub capac. Legumele -morcovul si radacina de patrunjel se taie in cuburi si se prajesc in tigaie in foarte putin ulei.
Intre timp se face aluatul pentru taieteii de casa si se taie cu un cutit mai ascutit, sau se fac la masina de facut taietei. Dupa ce carnea a fiert cu legumele impreuna,se scoate ceapa fearta din supa si frunza de dafiin. Se azvarl. Focul se face mai mare, si dupa ce incepe a clocoti , se adauga cca 150 grame de taietei facuti de casa, dar cernuti bine printr-o sita, ca sa nu aiba faina pe ei. Cand taieteii se ridica la suprafata, focul se scade si se mai fierb cca 3 minute. In acest rastimp se spala bine patrunjelul , se taie marunt si se adauga in cratita cu supa. Se stinge focul si se pune capacul pe deplin la cratita.Supa se lasa sa-si imbibe mirosul de patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu