O receta de aluat pentru 2 copturi diferite- chec sau magdalene,briose.
.
Ingrediente :
250 ml de iaurt natural cu fructe
2 oua
100 gr de zahar
60 gr de unt natural topit
300 gr de faina cernuta
un praf de COPT
hartie de pregament
o lingura de suc de lamaie
un praf de vanilina
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptungiulara de chec se asterne cu hartie din pergament, unsa cu putin ulei fara miros.
Se toarna cu atentie aluatul primit si se coace la cuptor timp de 40 de minute. Dupa coacere se lasa in forma cam 20 minute si peurma se scoate din forma , pentru ca este fraged si umed.
Se toarna cu atentie aluatul primit si se coace la cuptor timp de 40 de minute. Dupa coacere se lasa in forma cam 20 minute si peurma se scoate din forma , pentru ca este fraged si umed.
Se prepara si se mananca foarte repede, pentru ca are un gust umed, cu aroma de lamaie si vanilina . Se serveste cu cafea sau cu ceaia. Am incercat sa adaug cu visine, caise, si nu am ramas incantata de gustul primit. Cel mai reusit este cu sucul de lamiae.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu