RULADA DE SARBATOARE 2



Se cumpara pIeptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatati, sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 25-30 de cm se foloseste o jumatate din pieptul de gaina mare. De-alungul pieptului se face taietura cu cutitul ascutit , si se desface, ca pe o carte - odata, daca vedeti, ca e posibil, desfaceti atent carnea ,incaodata. E foarte bine , cind mergeti la cumparaturi , sa va desfaca pieptul de gaina  macelarul, nu sa vi-l taie in filete , dar sa-l desfaca ,ca pe o carte.

1. Puneti carnea intre 2 pelicule de bucatarie si o bateti cu mare atentie , pentru ca sa obtineti ,o marime mai mare. Scoateti o pelicula de asupra.

2. Presarati marar si cimbru uscat pe toata suprafata pieptului.Observati , in taietura pe foto se observa o linie verde , ea da gust special la rulada, si totodata o infrumuseteaza la taietura ruladei. Dupa aceia presarati putin , nu abundent cascaval ras prin razatoare. ( Nu toata cantitateade cascaval) Cascavalul lipeste toate ingredientele intre ele, si rulada nu se desface.

3. Aranjati cu atentie o clatita sau omleta ( vezi mai jos), dar nu o aranjati neteda pe carne, ci putin strinsa ,botita , ca in taietura sa dea un efect mai frumos.

4. Dupa aceia presarati tot cascavalul pe suprafata omletei. Lasati o margine de vre-o 3 cm nepresarata .

5. Taiati un ardei rosu crud dealungul de marime de 1 cm latimea, nu mai mare, ca nu veti putea inrola bine carnea.Daca folositi ardei marinati , puteti taia ardeiul marinat mai lat- cam 2 cm.

6. Cu ajutorul peliculei si cu miinele amindoua , incepeti sa stringeti - inrolati rulada cu mare atentie pina la capat. Pelicula ramine pe masa .

7 .Turnati faina pe pelicula pe toata lungimea ruladei, si incepeti sa dati minutios rulada prin faina , rostogolind-o numai intr-o directie. Dupa ce s-a prins bine faina de rulada, o lasati vre-o 10 minute, pt ca faina sa intre in carne . Faina se umezeste. Si dati incaodata rulada prin faina , apoi prin ouale batute bine cu putina sare intr-un vas, invirtind rulada numai intr-o directie , ca sa se inveleasca bine oul pe rulada.

8. Prajiti rulada intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline, bine incinsa. Un moment- cind puneti rulada la prajit, parteea de jos cse prajeste repede- nu o lasati mai mult de 30-40 secunde sa se prajeasca, intoarceti mereu rulada pe toate partile , ca sa se prajeasca oul cu faina si sa prinda rulada- sa nu se desfaca. Aceasta procedura dureaza vre-o 2 minute, dupa aceia , dati focul incet , si incepeti sa prajiti bine pe o parte, rulada , peurma pe alta parte , pina ce veti observa la un moment dat ca a iesit cascavalul torit. atunci rulada este gata- dureaza iinca vre-6-8 minute. Depinde de marimea , care o aveti a ruladei.

9. O scoatei cu atentie din tigaie si o puneti la racit sub un pres pe vre-o 2 ore.

10. Dupa aceia o raciti bine in frigider, invelita intr-un servetel de bumbac.


Prepararea omletei.
Se pune tigaia cu ulei la incalzit .Intr-un vas se bate un ou cu putina sare si cu un virf de lingurita de faina,. Se toarna toata compozitia in tigaie , si se prajeste omleta pe o parte si alta timp de vre-o 2-3 minute. O racim , si o folosim la prepararea ruladei.


Atentie- daca vii teama, , ca nu o sa va reuseasca sa prajiti rulada, va propun alta metoda. Dupa ce ati impaturit bine rulada , ungeti bine un tifon cu ulei si inveliti in tifon cu mare atentie rulada preparata fara a fi data prin faina.. Inveliti foarte-foarte bine rulada cu tifon si stringeti-o bine , bine, doarece, la fer, se poate dezveli putin si sa iasa cascavalul. O puneti intr-o cratita mai lata, tiurnati apa , atit cit va acoperi rulada, adugati putina sare, frunza de dafin, piper negru boabe, si ferbeti-o . Din momentul inceputului ferberii- 10 minute- nu mmaim mult la un foc mijlociu. Dupa aceia procedati cum v-am descris, mai sus. Rulada o dezvelite de tifon in momentul cind trebuie sa o taiati la masa.

6 comentarii:

  1. pana il termin mor de foame.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este foarte gustoasa !
    Te felicit pentru rabdarea ce o ai...

    RăspundețiȘtergere
  3. iti multumesc Sidy, stiu ca intelegi ce munca si rabdare se depune in orice receta pana o vezi expusa pe blog. Aceatsa receta este deja expusa pas cu pas in capitolul Rulade. iti doresc succese in toate . Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este deloc greu de realizat, e mai mult de explicat decat de facut, rezultatul este foarte bun.Am facut-o si mi-a placut foarte mult. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut-o si este foarte gustoasa si usor de realizat.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...