CLATITE CU SPANAC SI SOMON .RULADA FESTIVA


Ingredientele :
  • 1 pahar  (250 gr pagarul ) de faina de calitate  superioara
  • 200 de spanac proaspat,  nu inghetat
  • 2 oua + un galbenus
  • 300 ml lapte
  • putina sare
  • o lingurita de suc de lamie
  • O lingura de ulei
  • ulei pt prajit
Pentru implutura :
  •  200 gr de somon
  •  200 gr de cascaval de tip olandez
  •   o  linguriTa de suc de lamie
  •   putina sare
  •   piper negru macinat 
  •  
 Se spala bine spanacul cu vre-o 100 ml de apa  si se pune intr-o tigaie la fiert pe 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii .
Dupa aceiea,  se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se farima bine cu mixerul. 
 
Se adauga racit in aluatul de clatite si se mai amesteca odata ambele componente.
Spanacul e necesar sa fie proaspat, de cite ori am incercat sa prepar clatitele cu spanac cumparat in stare inghetata, si peurma dezghetat , mereu mi se rupeau clatitele inj timpul coacerii. 
 
Pas cu pas prepararea clatitelor , o gasiti 

AICI

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei

  
Untr-un vas se toarna toate ouale si  sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,  pina primim o compozitie omogena,  ca o smintina .Se adauga spanacul faramitat si se amesteca foarte bine 
Se lasa sa se odixneasca aluatul  – cca 30 minute.

La inceput se incalzeste bine tigaia  la un foc mare timp de vre-o 2-3 minute.
Se toarna o lingura de ulei  ( prefer de masline) si se asteapta, ca uleiul sa se incalzeasca bine, si sa unga bine  toata tigaia. Restul il turnati intr-o farfurioara, pt ca din cind in cind veti unge tiagaia cu ulei - cam la fiecare a 3 clatita coapta. acesta conditie o respectati pentru coacerea clatitelor cu spanac.
Turnati in tigaie inferbintata bine, invirtind-o in toate partile aluatul cu polonicul . Aluatul se repartizeaza pe tot diametrul tigaei si puneti-o la foc sa se coaca.Se coace la un foc miljlociu timp de 1 minut, se intoarce pe cealalta parte si se coace inca 20 secunde. Se rastoarna pe un platou si se procedeaza la fel , pina veti termina de copt toate clatitele.  Din aceasta proportie de aluat se va coace cc 12-15 clatite.

Clatitele se primesc foarte elastice  de o culoare verde naturala si sunt foarte gustoase .

  


 Inainte de a incepe coacerea clatitelor , se  taie  pestele rosu in felii de grosimea 1cm , se aduaga sarea, sucul de lamie si piperul negru, si se amesteca toate feliile . Timp de 30-40 minute pestele se va marina si va primi un gust foarte placut de marinada , saratel.
Dupa ce se coc toate clatitele , procedam in urmatorul fel.:
Pe fiecare clatita se adauga pe toata lungimea si latimea de 3 cm  cite putin cascaval ras  si se pune deasupra cite 1-2  felii de peste sa acopere lungimea clatitei. Se infasura bine. Se aseaza alta clatita curata , se preasara foarte putin cascaval , unde si unde pe toata suprafata ei si se pune prima rulada cu peste. Se procedeaza cu toate clatitele la fel. Se pun cite 2-3 rulade pe farfurie si se dau in microunda pentru 3-4 minute la copt la temperatura de 100C . In acest rastimp se topeste cascavalul si se prepara pestele pina la urma. Se scot rulade de clatite de spanac cu somon si servesc la masa cu un sos de tip Beshamel, sau sos preparat de smintina . Daca vreti sa primiti din clatite o rulada festiva , atunci cind ce scoti din microunda , ce aranjaza pe un fund de plastic drept , invelit cu hirtie de pergament . Se suprapune alt fund deasupra lor si se dau in frigider  pina sa racesc pe deplin  si primesc o forma in taietura lunguiata. Se aranjeaza pe platou festiv, se infrumuseteaza cu verdeata si in mijlocul deliutelor se face o flaore de rosie sau din felii de somon.

4 comentarii:

  1. Intrebare de baraj:somon afumat merge?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun venit pe blog! Da merge, somonul este gustos in orice mod.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da dvs chiar va place sa gatiti, respect, de cind am descoperit blogul dvs nu incetez sa ma minunez, unde va aflati? Ocupatia dvs tine de gatit?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru anonim. Multumesc mult de apreciere. Gatitul este o pasiune si o fac cu placere din copilarie. Totodata , simt necesitatea , sa ma impartasesc si cu altii.Ocupatia nu tine de gatit. Cu drag , Anisoara

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...